Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vse tri ekipe z območja izenačene na lestvici


Sinoči so bile sočasno aktivne vse tri prvoligaške ekipe z našega območja. V Šentjurju so v sosedskem derbiju z odlično končnico prevladali Podčetrtani. Slatinčani so na domačem parketu morali priznati premoč Šenčurjanom, ki so večino tekme rahlo vodili.

Prvi polčas je bil dokaj izenačen, domači so v prvi četrtini največ povedli za šest, termalci pa v drugi za pet točk. Šentjur je v 23. minuti s košem Tima Tomažiča povedel za 8, gostje pa so v 28. minuti s trojko Sandija Čebularja povedli. Domači so v 34. minuti še vodili 67:62. Termalci so znova povedli v 37. minuti pri 69:71, v končnici pa v igri prostih metov povišali razliko.

Šentjur : Terme Olimia 72 : 81 (20 : 19, 16 : 18, 23 : 18, 13 : 26)

Šentjur: Tomažič 25 točk, Nemanič 15, Craig 13, …

Terme Olimia: Atanacković 16, Čebular in Švigelj 14, Struger 10 (15 skokov), …

Damjan Novaković, trener Šentjurja: “Po včerajšnjem treningu sem mislil, da bomo tekmo morali odpovedati, da nas ne bo dovolj. Številni košarkarji so imeli trebušno virozo, Craig pa je igral s povišano telesno temperaturo. Dejansko smo igrali s šestimi igralci, kar se je poznalo na koncu, saj smo hitro izpolnili bonus. Na ta način smo izgubili ritem in nismo zadeli odprtih metov.”

Davor Brečko, trener Terme Olimia Podčetrtka: “Vroče igrišče, vroča dvorana v Šentjurju … Želeli smo si zmage, saj smo vsi v nekakšni krizi. Mislim, da noben klub ni zadovoljen, razen Krke in Heliosa. Liga je težka, vsi se borimo, vsak lahko vsakega premaga. Danes je bil odločilen skok, 34:47 v našo korist. Njihovega organizatorja smo danes dobro ustavili, na trenutke smo igrali kolektivno. Lahko smo zadovoljni z ekipno predstavo.”

§

Gorenjska zasedba je v Rogaški Slatini bolje odprla tekmo in prvo četrtino dobila za 9. Domači so s serijo 9 točk v treh minutah izenačili na 36, ob polčasu pa zaostajali za točko. Šenčurjani so se v drugem delu tretje četrtine nekoliko oddaljili in po pol ure igre vodili za 7. V 34. minuti je domačin Patrik Tabak s trojko izenačil na 66, s prosim metom pa so Slatinčani kmalu še povedli. Dobre pol minuti pred koncem je publiko z zabijanjem za 76:76 na noge dvignil Ivan Miličević, a je na drugi strani odlično nadaljeval najboljši igralec tekme Dino Murić.

Rogaška : GGD Šenčur 76  : 80 (18 : 27, 23 : 15, 16 : 22, 19 : 16)

Durnik (11 skokov) in Miličević 20 točk, Tabak 10, …

Peter Markovinovič, trener Rogaške: “Dejstvo je, da je imela ekipa Šenčurja na razpolago več igralcev. Žal smo izgubili tiste tri ali štiri žoge v tretji četrtini, ki so bile odločilne, saj je Šenčur naredil razliko. Žal jih nismo več mogli dohiteti, kljub temu smo imeli nekaj odprtih metov, katerih pa nismo zadeli.”

Na lestvici imajo sedaj vse tri ekipe po 7 zmagi in zasedajo 4. do 6. mesto.

Termalci bodo v petek, 27. 1. ob 20. uri začeli domačo tekmo z Laščani. Dan kasneje bo Šentjur ob 13. uri začel gostujočo tekmo v Škofji Loki. Rogaška bo v torek, 31. 1. gostovala pri Fermetovih Helios Suns.

B.R., slika: KK Šentjur / Erik Štraus