Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veliko veselje ob Sotli ob odpravi mejnih prehodov


Od polnoči so zapornice na mejnih prehodih med Slovenijo in Hrvaško dvignjene, saj je sosednja država pristopla v t.i. schengenski prostor, prav tako pa bo poslej, tako kot je v Sloveniji od leta 2007, uradno plačilno sredstvo na Hrvaškem evro.

Plačevanje v kunah bo na Hrvaškem mogoče do vključno 14. januarja, od 15. januarja pa izključno v evrih. Treba je biti pozoren na dejstvo, da do 15. januarja na Hrvaškem ne bodo delovali vsi bankomati.

V Rogatcu se je kmalu po polnoči iz Huma na Sutli začela valiti velika množica ljudi, ki se je udeležila silvestrovanja na slovenski strani. Avtorica slik, Majda Kramberger je ob tem zapisala: “Nepregledna množica ljudi s hrvaške in slovenske strani se je udeležila odprave mejne kontrole med Rogatcem in Humom. Ne vem, če je kdaj bilo na kupu toliko ljudi. Vsi veseli in zadovoljni smo končali v lepo okrašenem Rogatcu, ki je nocoj pokal po šivih.

In ta vstop v leto 2023 bo ostal še dolgo v spominu. In naj nas Sotla združuje, bodimo dobri sosedje sosedom!

Vsem nam bo lažje in enostavneje. Silvestrovanje se je krepko zavleklo, mlado in staro, poznano in neznano si je čestitalo med seboj.

Danes pa še pojemo sarmo, katere meso je bilo kupljeno še z zadnjimi kunami na Hrvaškem! Zdaj bomo pa samo evre nosili eni drugim! PA SREČNO!”

Veselo ni bilo samo v Rogatcu. Tako so množično pozdravili padec mejnega nadzora na prehodu Bistrica ob Sotli, kjer za fotografije poskrbela Mirela Kunst.

B.R.