Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šentjurski knjižnici otvorili razstavo del mlade umetnice, tam razstavljeni tudi novi znamki posvečeni Josipu Ipavcu


Včeraj je v Knjižnici Šentjur potekalo odprtje prve likovne razstave Katarine Jazbinšek “V iskanju sebe”. Nadarjena mlada umetnica prihaja iz Šentvida pri Planini. Na dogodku so bile razstavljene tudi na novo izdani znamki, posvečeni 150. obletnici rojstva Josipa Ipavca

Razstavo je predstavil kustos in kritik Mario Berdič Codella, ki je v svoji kritiki med drugim zapisal tudi, da je Katarina Jazbinšek »v svojem mladostnem ustvarjalnem opusu ustvarila še veliko drugih, zmeraj nekoliko samosvojih likovnih del, katerim je poleg odsevajoče stvarnosti vdihnila tudi utrinek lastne duše«. Na odprtju je nastopil je Mešani pevski zbor Zarja Šentvid pod vodstvom Matevža Pušnika.

Katarina Jazbinšek se je odločila za študij restavratorstva in konservatorstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Pravi, da je bilo šolanje v tej smeri bistvenega pomena za razvoj njenih sposobnosti, samoiniciativa pa je tista, ki jo vodi, da pridobljeno znanje s pridom izkorišča pri ustvarjanju. Raziskuje v smeri realizma, a želi in poskuša svojim delom poleg že jasne vsebine dodati tudi neko globljo noto.

Pošta Slovenije je na predlog Občine Šentjur ob 150. obletnici rojstva Josipa Ipavca danes izdala dve znamki, ovojnico in žig prvega dne. Poštni komplet je bil razstavljen že ob odprtju likovne razstave Katarine Jazbinšek, ki je poustvarila imeniten portret Josipa Ipavca s tehniko papirne kaše. Večer, ki je bil zelo lepo obiskan, se je nadaljeval v sproščenem druženju, klepetu in ogledu likovne razstave.

Likovna razstava bo v prostorih Knjižnice Šentjur na ogled do 10. marca 2023.

Znamka posvečena Josipu Ipavcu
Nekaj izmed razstavljenih del

Vir: FB / Knjižnica Šentjur