Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dobovec prihaja okrepitev iz Kolumbije


Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverri – El Churro, je prva letošnja igralska okrepitev črno-belih. Postopek registracije je že stekel, 30-letni igralec pa ima zaenkrat še reprezentančne obveznosti, tako da bo v Slovenijo pripotoval v začetku februarja.

El Churro ima veliko izkušenj in bogato kariero, v kateri je osvojil številne trofeje. V Kolumbiji je bil štirikrat prvak, v Argentini enkrat; nazadnje je igral za argentinski San Lorenzo, s katerim je v zadnji sezoni osvojil prvenstvo in pokal. V letu 2021 je osvojil tudi pokal Libertadores, ki je enakovreden evropski ligi prvakov.

Trener Kujtim Morina je dejal: ”Želeli smo se okrepiti, a v tem trenutku smo v Sloveniji in na Hrvaškem izčrpali vse možnosti oziroma ni igralca, ki bi za nas pomenil okrepitev.”

O novi okrepitvi je trener Dobovca dejal: ”Še vedno ima željo po dokazovanju v futsalu in verjamem, da nam bo v veliko pomoč pri napredku naše igre. Verjamem, da se bo raven kakovosti dvignila tako na treningih kot tekmah, višja bo tudi naša konkurenčnost.”

Morina pa je povedal tudi to, da Kolumbijec ne bo edini novinec. Po nenadnem odhodu Tea Turka so namreč prisiljeni v dodatno okrepitev, ki jo vidi v nekaterih brazilskih igralcih.

Simon Valant, foto: Futsal klub Dobovec/Facebook