Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upravni enoti Šmarje pri Jelšah visoko priznanje za vodenje kakovosti pri delu


Upravna enota Šmarje pri Jelšah je ena izmed treh organizacij, ki je uspešno prestala zunanje ocenjevanje po modelu CAF EPI – zunanja povratna informacija, ki ga je izvedla ekipa Ministrstva za javno upravo.

Poleg njih so si t.i. zlato medaljo prislužili še na UE Krško in Ministrstvu za finance.

Srebrno priznanje je prejelo 20 organizacij, ki so samooceno v preteklih petih letih izvedle več kot enkrat, bronasto prizanje pa je prejelo sedem organizacij, ki so se samoocenile prvič.

Načelnica šmarske UE, mag. Jasna Junkar je ob tem dejala: “Spoštovani sodelavci, vsi ste del te organizacije, vsi prispevate svoj delež in priznanje je namenjeno vam, brez katerih UE Šmarje pri Jelšah ne bi funkcionirala in bila tako dobro ocenjena. Posebna zahvala gre Andreji Krumpak Drofenik, ki je skrbnica kakovosti.”

Svoje misli je zaklučila z: “Dati je potreba, nuja …, a delati dobro in dobre stvari, pa je ena najpomembnejših vrednot.”

Na Ministrstvu za javno upravo od leta 2016 poteka projekt Uvajanja sistemov vodenja kakovosti v organe javne uprave, s čimer se je začela uporaba modela CAF sistematično uvajati v slovensko javno upravo. V tem času je bil Skupni ocenjevalni okvir – model CAF uveden in ponovno uporabljen že v več kot 100 organizacijah javne uprave in širšega javnega sektorja.

Končni cilj uporabe modela CAF je prispevati k dobremu upravljanju. Organizacije, ki začenjajo z vpeljavo modela CAF, se želijo razvijati v smeri odličnosti svojega delovanja in uvesti kulturo odličnosti v organizacijo. S samoocenjevanjem želijo pregledati poslovanje in z vključevanjem zaposlenih prepoznati svoje prednosti, pa tudi področja, ki jih je treba izboljšati.

Model CAF lahko pri tem služi kot pripomoček, saj je bil razvit za uporabo v vseh delih javnega sektorja, uporabo pa lahko vsaka organizacija prilagodi svojim specifičnim potrebam in okoliščinam.

B.R., slike: MJU