Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Tadej z Grand Prix Croatia domov odkorakal z medaljama, Tajdi ušla za las


V Samoboru se je minuli vikend odvil tridnevni karate turnir, največji na Hrvaškem in v regiji, saj je sodelovalo 1472 tekmovalcev iz 292 karate klubov in kar 24 držav. Šmarčana Tajda in Tadej sta se v ekipi Karate kluba Seki iz Slovenskih Konjic udeležila bojev v nedeljo, ko so tekmovali mlajši od 14 let.

Tajda je nastopila v svoji kategoriji KATA GIRLS 14 YEARS. Premagala je bosansko prvakinjo, izgubila s slovaško prvakinjo in v boju za bron z minimalno razliko 2:3 žal izgubila z Italijanko ter pristala na 5. mestu. V tej kategoriji je bila najboljša Slovenka.

Tadej je nastopal v katah in borbah svoje starostne kategorije in še starejše. Začel je v KATA BOYS 10 YEARS, kjer je z rezultatom 3:2 premagal predstavnika BIH, v četrfinalu je bil s 4:1 boljši od hrvaškega državnega prvaka, vstop v finale pa si je priboril z zmago 5:0 nad svojim večnim rivalom iz Slovenije.

V finalu sta se tako srečala aktualni balkanski prvak Tadej (letnik 2013) in aktualni balkanski podprvak (letnik 2014) iz BIH. Dvoboj je bil razburljiv, marsikdo od prisotnih je izvedbo obeh komentiral kot »to je pravi karate«. K sreči so sodniki zmago s čistih 5:0 prisodili Tadeju.

V starejši kategoriji KATA BOYS 11 YEARS je Tadej najprej rutinirano premagal Hrvata s 5:0. Potem se je Tadej kot aktualni državni prvak med U10-malčki pomeril z aktualnim slovenskim državnim prvakom med U12-dečki. Za las oz. z rezultatom 2:3 je Tadej izgubil. Slovenec je prišel v finale, tako je Tadej nadaljeval v repasažnih bojih. Tukaj je bilo dovoljeno izvajati mojstrske kate in Tadej je najprej premagal Črnogorca, nato še leto starejšega Hrvata ter dosegel bron.

Tadej je na Grand Prix Croatia zasedal stopničke in osvojil dve medalji.
Tadej je na Grand Prix Croatia osvojil dve medalji.

Po nastopih v katah in odhodu vseh klubskih prijateljih domov, se je Tadej prelevil v borbaša in s »sposojenim« izkušenim slovenskim trenerjem začel mešati štrene spočitim borbašem, ki niso nastopali dopoldan v katah. Več uspeha je imel v starejši kategoriji KUMITE BOYS 11-12 YEARS -34KG.

V kategoriji je nastopilo 20 tekmovalcev iz 8 držav. Tadej je povedel proti Italijanu, a žal ni zdržal do konca in izgubil 4:2. Italijan je  prišel v finale in Tadej je nadaljeval v repasažu. Pomeril se je z 2 leti starejšim Velenjčanom in ga premagal s 6:0. Sledil je zadnji dvoboj za bronasto medaljo z Ukrajincem. Tokrat je povedel Ukrajinec, a je Tadej do izteka časa uspel izenačiti na 4:4, kar pa žal ni bilo dovolj za zmago, saj v tem primeru zmaga tekmovalec, ki je dosegel prvo točko. Bilo je nekaj grenkega priokusa, a Tadej je v borbah na tekmi opravil vrhunski trening. Vsaka tekma ni tako pomembna s stališča medalje, bolj so pomembne pridobljene izkušnje za tekme višjega ranga, kar bo letos balkansko otroško prvenstvo.

Skupni izkupiček Tajde in Tadeja na tej veliki tekmi so tako prvo, tretje in 2 peti mesti.

Tajdi in Tadeju iskreno čestitamo in jima želimo veliko uspehov na prihodnjih turnirjih in prvenstvih!

Nekaj fotografij si oglejte v spodnji fotogaleriji (FOTO: Karete klub SEKI)