Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Skupina zaposlenih v Kozjanskem parku oporeka mnenju ministrstva o prejšnji direktorici


Sredi decembra je bila za obdobje pol leta za vršilko dolžnosti direktorice Kozjanskega parka imenovana Valerija Slemenšek, dolgoletna zaposlenka tega javnega zavoda.

Njena predhodnica, Mojca Kunst, je bila na položaju en mandat. Obe sta bili med kandidati, ki so se potegovali za direktorski položaj.

V medijih je ob imenovanju vršilke dolžnosti zaokrožila informacija, da naj bi okoljsko ministrstvo delo Kunstove opisalo kot strokovno pomanjkljivo, da ni bilo podpore v lokalnem okolju in delu strokovne javnosti.

Z ministrstva so nam posredovali naslednjo informacijo:

Za imenovanje v. d. direktorja smo se odločili zaradi izraženega nezadovoljstva z upravljanjem zavoda tako s strani lokalnega okolja kot dela strokovne javnosti. Za uspešno delovanje javnega zavoda je poleg strokovno usposobljenega vodstva ključna tudi širša podpora lokalnega okolja ter strokovnih organizacij. S ponovljenim razpisom, ki ga bomo objavili v kratkem, želimo h kandidaturi povabiti širši krog strokovnjakov s tovrstnimi kompetencami.

Nekaj zaposlenih v JZ Kozjanski park se ne strinja s temi informacijami, zato so nam v zvezi s tem posredovali svojo izjavo:

“Ta obrazložitev nas je presenetila. Namreč: Svet JZ Kozjanski park je letna poročila o delu JZ Kozjanski park izrecno pohvalil, kar je razvidno iz zapisnikov in posnetkov sej. V letu 2021 smo prejeli zlati grb Občine Kozje, nagrado Občine Krško in posebno nagrado župana Občine Bistrica ob Sotli. Leta 2019 smo bili kandidat Republike Slovenije za nagrado Sveta Evrope za krajino. V letu 2021 smo prejeli mednarodno nagrado UNESCO Melina Mercouri za varovanje in upravljanje kulturnih krajin in v letu 2022 1. mesto slovenske nagrade Natura 2000 v kategoriji  varstvo vrst in habitatnih tipov Nature 2000 v Sloveniji.

Svet JZ Kozjanski park je delo  direktorice Mojce Kunst za leta 2019, 2020 in 2021 ocenil kot odlično (ocenjevalni listi v prilogi). Delo Javnega zavoda Kozjanski park je bilo torej iz različnih aspektov priznano in prepoznano kot uspešno.”

Izjavo so podpisali Barbara Ploštajner, podpredsednica Sveta JZ Kozjanski park, člani sveta Javnega zavoda Kozjanski park – predstavniki zaposlenih: Adrijan Černelč, Boštjan Kunej, Natalija Penič, Anton Preskar

Preberite tudi: Kozjanski park trenutno brez direktorja s polnimi pooblastili