Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška je okrepitev v napadu našla v dveh Celjanih


Člani Nogometnega kluba Rogaška so v ponedeljek pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Pridružila sta se jim že dva nova nogometaša, ki bosta ekipo okrepila predvsem v napadu.

Rogaška je namreč v svoje vrste pripeljala Matica Marciusa in Nermina Haljeto, ki se najbolje znajdeta v napadu. Sicer gre za Celjana, toda Marcius je prišel iz Krke, Haljeta pa iz lendavske Nafte. Oba kluba sta neposredni konkurent Rogaške v 2. slovenski nogometni ligi.

Marcius, 25-letni krilni napadalec, je doslej nosil dres Celja, Drave, Brava, Brd in Krškega. Med drugoligaško konkurenco je na 145 nastopih zbral 43 zadetkov, ima pa tudi že nekaj izkušenj z igranjem med slovenskimi prvoligaši.

Matic Marcius

Haljeta, ki prav tako šteje 25 let, a igra položaj centralnega napadalca, se je kalil pri celjskem Šampionu. Visoki napadalec je nato zaigral za Krško, Domžale, Dravo, Ilirijo in Nafto, poleg tega pa je zastopal tudi tuje klube, in sicer češke Teplice ter Zvijezdo iz Bosne in Hercegovine. Tudi on se lahko pohvali z nastopi med slovenskimi prvoligaši, v drugi ligi pa je na 107 nastopih dosegel 43 zadetkov.

Nermin Haljeta

Pri Rogaški so tako jasno pokazali, da je njihov cilj jasen, torej uvrstitev med slovensko elito, kar je že večkrat poudaril tudi njihov trener Oskar Drobne. Do uresničitve svojega cilja so na dobri poti, saj zasedajo 1. mesto na tabeli s 4 točkami naskoka pred Aluminijem. Prvenstvo se bo za nogometaše Rogaške nadaljevalo 5. marca, ko bodo gostili močno okrepljene Brinje iz Grosuplja.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: NK Rogaška/Facebook