Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 30. 1. 2023


Preberite poročilo z razvidom aktualnih dogodkov, ki so jih obravnavali na Policiski postaji Šmarje pri Jelšah v časovnem obdobju od 23. do 29. 1. 2023.

NASILJE V DRUŽINI

Dne 23. 1. 2023 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o nasilju v družini na območju Šmarja pri Jelšah. Policisti so na kraju ugotovili, da je nasilnež v daljšem časovnem obdobju vršil nasilje nad oškodovanko. Nasilnež je bil pridržan in v tem času je bila na njegovem naslovu opravljana še hišna preiskava. Po zaključku pridržanja mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja do oškodovanke. Osumljeni se bo za svoja dejanja zagovarjal pri pristojnem sodišču.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 24. 1. 2023 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prepiru in prerivanju na javnem prostoru v Kozjem. Policisti so po zbranih obvestilih ugotovili, da je prišlo do verbalnega spora zaradi parkiranega vozila ob cesti, nakar je občan odrinil drugega, da je padel po tleh. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNI NESREČI V PRISTAVI PRI MESTINJU

Dne 25. 1. 2023 je bila PP Šmarje pri Jelšah v razmaku nekaj minut obveščena o dveh prometnih nesrečah v Pristavi pri Mestinju. V obeh primerih je prišlo do oplaženja z ogledali, nasproti si vozečih vozil in v obeh primerih sta povzročitelja s kraja odpeljala ne da bi nudila podatke drugemu udeleženemu v prometni nesreči. Policiji je uspelo enega povzročitelja takoj izslediti, za drugim pa še poizveduje. Udeležencema, ki sta se s kraja odpeljala, bo izdan plačilni nalog zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov.

SPLETNA GOLJUFIJA

Dne 25. 1. 2023 se ja na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan in naznanil, da je bil žrtev spletne goljufije. V začetku januarja 2023 je na spletu in sicer na portalu Ebay zasledil oglas, da se v tujini prodaja viličar za nekaj tisoč evrov. Oškodovani je kupnino plačal, ko pa je prevoznik želel v tujini viličar prevzeti, je bilo ugotovljeno, da prodajalca in stroja na posredovanem naslovu ni. Policija bo na podlagi zasežene dokumentacija skušala najti storilca in podati ovadbo na sodišče.

PROMETNA NESREČA

Dne 26. 1. 2023 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči na območju Sladke Gore.  Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje  voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v pred sabo vozeč avto. Na vozilih je nastala materialna škoda. Povzročitelj pa je v cestnem prometu vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljena. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

TATVINA DENARJA

Dne 26. 1. 2023 je občanka obvestila policijo, da ji je neznani storilec iz stanovanjske hiše na nepojasnjen način odtujil več tisoč evrov. Policisti bodo z zbiranjem obvestil skušali ugotoviti storilca kaznivega dejanja in podati ovadbo na pristojno sodišče.

ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Dne 27. 1. 2023 so policisti pri rednem delu na območju Sedlarjevega opravili identifikacijski postopek iranskega para z dvema otrokoma. V postopku je bilo ugotovljeno, da je družina ilegalno vstopila v Evropsko unijo že na zunanji meji R. Hrvaške. Po končanem postopku in ugotovljenih okoliščinah prestopa meje so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.