Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtani z dobro popotnico pred povratnim obračunom


Košarkarji Podčetrtka so se v osmini finala pokalnega tekmovanja pomerili z ljubljansko Ilirijo. Na prvi tekmi so v domači dvorani, po precej izenačenem prvem polčasu, v drugem delu napravili solidno prednost, ki bo izjemno pomembno izhodišče na povratnem dvoboju.

Terme Olimia Podčetrtek : Ilirija 86:71 (15:13) (25:26) (20:16) (26:16)
Strelci Podčetrtka: Atanacković 25, Švigelj 14, Struger 12, Muratović 9, Tadić 8, Škorjanc 6, Strnad 5, Stoimenov 4, Kosič 3

Termalci so na uvodu srečanja povedli, nato pa sta se moštvi izmenjavali v vodstvu do konca prve četrtine. To so z 2 točkama razlike dobili domačini (15:13), pri katerih je bil na začetku najbolj razpoložen Žiga Švigelj.

Tudi druga četrtina je bila zelo enakovredna in izenačena. To so z minimalno razliko dobili Ljubaljančani. Rezultat je ob polčasu tako znašal 40:39. V tretji četrtini so se Podčetrtani uspeli malce odlepiti nasprotniku (60:55), zadnja četrtina pa je potekala povsem po njihovih notah.

Razigral se je Simo Atanacković, ki je v drugem polčasu zbral kar 19 točk. Z odlično zaključno fazo tekme so si termalci tako priigrali prednost 15 točk pred povratnim obračunom, ki bo v sredo v ljubljanskem Tivoliju. Pred tem košarkarje Podčetrtka čaka še ligaški lokalni derbi proti Šentjurju, ki bo v soboto.

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Podčetrtek/Facebook