Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novoletna čestitka izpod Donačke gore


Krajevna skupnost Donačka gora je po koronskem premoru letos zopet za krajane pripravila tradicionalno novoletno čestitko. Za program so poskrbeli učenci POŠ Donačka gora in drugi nastopajoči.

Številni krajani Krajevne skupnosti Donačka gora so se v nedeljo popoldne zbrali v prostorih vaškega doma. KS Donačka gora že dolga leta v prvi polovici januarja pripravi tradicionalno novoletno čestitko, ki pa je bila žal izpuščena v zadnjih dveh letih. Letos je dočakala svoj povratek. Za prijetne nastope so poskrbeli učenci Podružnične osnovne šole Donačka gora, zapela je domačinka Dolores Pušaver, otroci družine Kitak, za konec pa je zaigral domač in priljubljen Ansambel Naglas. Nadarjeni otroci so deklamirali, peli, plesali in igrali na instrumente. Zbranim je čestitko predal predsednik KS Donačka gora, Jakob Polajžer, ki je poleg te nekaj besed namenil tudi načrtom in investicijskim željam v letu 2023.

Za program tradicionalne novoletne čestitke pod Donačko goro so poskrbeli najmlajši

Na veselem dogodku ni manjkal niti župan občine Rogatec, Martin Mikolič, ki je dejal: »Tradicionalna novoletna čestitka pod Donačko goro je tradicionalni dogodek, ki ima vsestranski pomen, saj je vedno odraz tega, kako med seboj sodelujemo, se spoštujemo in znamo en drugemu prisluhniti. Na nas je, da življenje v vseh treh krajevnih skupnostih poteka v zadovoljstvo vseh.«

Vse dobro je med krajane zaželel tudi nadžupnik Andrej Grobelnik, ki pravi: »Kot človek in duhovnik sem zelo srečen, da smo skupaj preživeli leta, ki so za nami. Moja čestitka prihaja iz srca, vsem vam tukaj zbranim in vašim domačim, še posebej pa tistim, ki danes ne morejo od doma, želim mira, zdravja, medsebojnega razumevanja in zadovoljstva s tistim, kar imamo. Radi govorimo o tistem, česar nimamo in pozabimo na to, kar imamo. Ko smo hvaležni in zadovoljni s tistim, kar imamo, smo bogati.«

Letošnje novoletne čestitke sta se udeležili tudi novoizvoljena podžupanja Brigita Vodušek in ravnateljica Osnovne šole Rogatec Alenka Virant.

Po uradnem delu čestitke seveda ni šlo brez druženja ob domači kapljici in dobrotah.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije.

N.O.