Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kaj potrebujete za sprostitev na SUP deski

Foto: Krzysztof Kowalik on Unsplash

 

SUP deskanje, znano tudi kot Stand Up Paddleboarding, je zabaven in sproščujoč način uživanja v naravi in gibanja. Res ni lepšega, kot počivati na sup deski in uživati v vseh pogledih in vonjavah odprtih voda. Vendar pa je za popolno sprostitev in varno uživanje na vodi nujno, da veste, kam greste, in da imate pravo opremo.

V tem prispevku bomo predstavili vse, kar morate vedeti, da se boste lahko pripravili na sproščujoče SUP potovanje.

 

Kaj potrebujete za supanje?

Najprej boste potrebovali SUP desko. Velja omeniti, da je včasih lahko iskanje prave sup deske za vas preobremenjujoče, saj je veliko dejavnikov, ki vplivajo na kakovost in primernost deske. Ena najpomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli pri nakupu deske, bo, ali boste kupili napihljivo ali trdo desko. Napihljive deske so od obeh možnosti verjetno najbolj prijazne do začetnikov, saj jih je lažje shranjevati in prevažati. Vendar pa v primerjavi s trdimi deskami niso tako zmogljive v težjih razmerah.

Druge stvari, ki jih je treba upoštevati, vključujejo veslo primerne velikosti za vašo višino, rešilni jopič in povodec, ki vas bo povezal z desko, če boste padli. To so v glavnem minimalne zahteve za začetek, čeprav bi bilo dobro, če bi kupili več opreme, da bi bili kar najbolje pripravljeni.

 

Kakšno opremo je bolje izbrati?

Pri izbiri opreme je ključnega pomena kakovost. Tudi za začetnika bo dobro izdelana oprema pomenila veliko razliko, saj vam bo omogočila večjo stabilnost in okretnost, ko boste na vodi. Za vaše potovanje s SUP-om je najbolje poiskati desko, ki je vzdržljiva in ima dobro središče ravnotežja. Velikost deske bo prilagojena vaši višini, vendar je vredno razmisliti, kako dolžina in širina deske spremenita način veslanja. Pri pregledu vesel upoštevajte materiale, iz katerih so narejena, saj bo na primer veslo iz ogljikovih vlaken lahko in vzdržljivo.

Vredno je poiskati tudi rešilni jopič, ki se udobno prilega in ima dovolj prostora za gibanje, saj boste v njem preživeli veliko časa, poleg tega pa poskrbite, da boste izbrali močan in prožen povodec. Tako se boste veliko lažje vrnili na desko, če boste kdaj padli v vodo. Nekaj drugih pomembnih elementov, ki jih je treba upoštevati:

  • neoprenska obleka (v hladnejši vodi);
  • zaščita pred soncem (klobuk, sončna očala, krema za sončenje);
  • in suha torba, v kateri bodo najnujnejše stvari na varnem in suhe.

 

Najboljše lokacije za supanje

Najboljše lokacije za supanje so običajno mirne, zaščitene lokacije za plavanje z malo ali nič vetra in valov. Tukaj je nekaj stvari, na katere morate biti pozorni pri izbiri idealnega kraja za sprostitev na sup deski:

  • Ravninska jezera: ta območja, zaščitena pred močnimi valovi in močnimi tokovi, so odlične lokacije za počitek in vadbo tehnike supanja;
  • Parki za veslanje: parki za veslanje so odlična izbira za vse, ki začenjajo svojo pot s SUP-om. Zagotavljajo varno okolje za učenje na vodi, običajno pa so v bližini strokovnjaki, ki pomagajo, če bi šlo kaj narobe;
  • Mirni zalivi: na teh območjih, ki so le delno obdana s kopnim, so običajno čudovite pokrajine in mirne vode, po katerih lahko uživate v veslanju;
  • Počasi tekoče reke: Veslanje po reki je nekoliko drugačna izkušnja in lahko traja nekaj časa, da se nanjo navadimo. Počasi tekoča reka je lahko pogosto najbolj slikovita in sproščujoča možnost med vsemi.

 

Nekatere priljubljene sup lokacije za veslanje v Sloveniji vključujejo:

  1. Blejsko jezero: znano po svoji kristalno čisti vodi in čudovitem razgledu na okoliške gore;
  2. Reka Soča: ponuja zahtevne brzice in osupljivo pokrajino v osrčju Julijskih Alp;
  3. Julijske Alpe: ponuja različne vodne poti in nudi pustolovsko izkušnjo za izkušene veslače.

 

Te lokacije so priljubljene za supanje zaradi edinstvene naravne lepote, raznolikih vodnih razmer in možnosti za pustolovščine.

 

Zaključek

Sprostitev na deski SUP je odličen način za uživanje v naravi, gibanje in sprostitev. Da bi izlet kar najbolje izkoristili, s seboj vzemite vse bistvene stvari, investirajte v kakovostno opremo, od dobre hladilne torbe do trpežnega vesla. Če boste upoštevali te nasvete in za veslanje izbrali mirno in zaščiteno lokacijo, se boste na vodi zagotovo sproščeno in prijetno zabavali.

SUP je očitno odlična oblika vadbe, toda ali ste vedeli, da lahko bivanje na morju zelo pozitivno vpliva na vaše duševno zdravje?

 

 

Naročnik: Promotions and Development Group Corporation