Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelni koncert Lions kluba Rogaška napolnil dvorano Podčetrtek (foto, video)


Na včerajšnjo zimsko nedeljo se je dobrodelnega koncerta »Podarimo otrokom nasmeh«, ki ga je organiziral Lions club Rogaška Slatina, udeležilo več sto ljudi in tako napolnilo večnamensko športno dvorano v Podčetrtku. Za dobro in domače vzdušje so poskrbeli S.O.S. Kvintet, Ansambel Petka, Slovenski zvoki in Ansambel Saša Avsenika.

Za dobrodelno društvo Lions klub Rogaška Slatina, ki šteje 37 članov, je letos prav posebno leto. Praznujejo že 20 let svojega obstoja. Vsako leto so aktivni na različnih področjih in tudi letošnje ni izjema. Na nedeljski dobrodelni koncert »Podarimo otrokom nasmeh«, ki sodi med njihova plemenita dejanja, se je odzvalo mnogo ljudi.

Tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga letos izpeljali po treh letih, nosi koncept Avsenikove glasbe, saj tudi najslavnejši slovenski ansambel letos beleži poseben jubilej – že 70 let svoje glasbe. Štirje nastopajoči ansambli, ki so se dobrodelnemu povabilu z veseljem odzvali, so s tem namenom za dobrodelno publiko prepevali predvsem Avsenikove pesmi.

Humanitarni koncert Lions kluba je s prodanimi kartami zbiral sredstva za šolske sklade osnovnih šol, ki spadajo pod Upravno enoto Šmarje pri Jelšah. Zbrana sredstva bodo pomagala pri organizaciji zimske šole v naravi za osnovnošolce iz socialno ogroženih družin.

Tudi Ansambel Saša Avsenika se je odzval na dobrodelno povabilo.

Aleš Seidl, predsednik Lions kluba Rogaška Slatina, je zbranim namenil naslednje besede: »Prisrčna hvala, da ste z nakupom vstopnice nocojšnjega koncerta pomagali otrokom pričarati nasmeh, ki so ga v vsakodnevnem življenju prikrajšani. V lanskem letu smo fantku, ki je star 11 let in z vidom žal zaznava le 7% okolice, kupili dve elektronski lupi, eno za doma in eno za v šolo. Trenutno plačujemo terapije leto in pol staremu fantku iz Rogaške Slatine in tako lajšamo njegov razvoj. Za našo 20. obletnico 11. marca organiziramo ples, v sklopu katerega smo uspeli pridobiti dres Luke Dončića. Zanj konec februarja začenjamo dobrodelno dražbo. Sredstva pridobljena z dresom bomo namenili sedemletni punčki, ki bo za prisotnost v šoli potrebovala poseben stolček, ki stane okoli 6000 evrov.«

Publiko je najprej ogrel S.O.S. Kvintet s pevko domačinko, Kajo Humski. Sledili so jim Slovenski zvoki iz Rogaške Slatine, Ansambel Petka iz Šentjurja, za na konec pa še Ansambel Saša Avsenika. Slednje bo  zagotovo letos najbolj zaznamovalo praznovanje 70. obletnice Avsenikove glasbe. Med mnogimi uspehi se lahko pohvalijo tudi s tem, da je bila skladba »Ena bolha za pomoč« prva klasična polka, ki je v Sloveniji zavzela prvo mesto na portalu Youtube. To so seveda zaigrali tudi v podčetrtški dvorani. V ansamblu Avsenika igra že tretja generacija izpod Avsenikove strehe, vodi ga Sašo Avsenik.

Za konec so nastopajoči ansambli zbranim pripravili presenečenje in se na oder vrnili skupaj, zaigrali nekaj domačih, fantastičen koncert pa zaključili z »Golico«.

Simboličen ček, na katerem se je zbral skupni znesek vseh pokroviteljev koncerta in prodanih vstopnic je 9320 evrov. Tega je Aleš Seidl, predsednik Lions kluba predal Tatjani Šolman, vodji aktiva ravnateljev osnovnih šol UE Šmarje pri Jelšah in glasbene šole, ravnatelju šmarske osnovne šole, Mitji Šketu in domači ravnateljici OŠ Podčetrtek, Sonji Švajger. Program je povezovala Tanja Jurjec.

Več o nedeljski dobrodelni noti si oglejte v videoposnetku in fotogaleriji.

 

N.O.