Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dela prosti dnevi nam bodo v 2023 bolj naklonjeni


Lani je kar pet praznikov padlo na konec tedna, ki bi nam drugače prinesli dela proste dni. Če v letu 2022 ni bilo tako, pa bosta v novem letu le dva praznika ob koncu tedna. Na soboto ne bo letos padel noben praznik, bo pa od ponedeljka do petka skupaj kar 11 dela prostih dni.

Če je včerajšnji 1. januar padel na nedeljo, nam današnji še vedno praznični 2. januar prinaša podaljšan konec tedna. Na nedeljo bo padel tudi dan državnosti, ki ga slavimo 25. junija. Vse ostale dela proste dni bomo pozdravili med tednom, preverimo katere …

Praznik dela, 1. in 2. maj bomo letos slavili na ponedeljek in torek. Božič, 25. decembra in dan samostojni in enotnosti 26. decembra, bosta v letu 2023 prav tako padla na ponedeljek in torek. Tako bomo imeli kar dva podaljšana konca tedna, pri čemer v lanskem letu nismo imeli sreče. 31. oktober ali dan reformacije ter 1. november, dan spomina na mrtve bosta letos padla na torek in sredo.

Prešernov dan, 8. februarja, bo v sredo, dan upora proti okupatorju, 27. aprila pa na četrtek. Marijino vnebovzetje, ki ga verniki slavijo 15. avgusta, bo v torek. V Sloveniji je tudi velikonočni ponedeljek državni praznik, ki bo letos 10. aprila.