Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. Anin večer na Prevorju letos v družbi Planinčanov


Kulturno društvo Prevorje je v petek priredilo 4. Anin večer aktualne sezone. Rdeča nit tradicionalnega srečanja, ki se odvije vsakega januarja, se vije okoli predstavitve ene izmed krajevnih skupnosti v soseščini.

Anini večeri so na Prevorju v organizaciji Kulturnega društva Prevorje, ki jih vodi Marija Frece Perc, že tradicija. Letos društvo obeležuje 15 let delovanja, zato je bilo tokratno srečanje še malce bolj svečano.

V petek so Anin večer popestrili gostje iz Krajevne skupnosti Planina pri Sevnici. Večnamenski prostor v Podružnični osnovni šoli Prevorje je pokal po šivih in po koronski krizi, ko izvedba kulturnega večera ni bila mogoča, je to pomenilo veliko zadovoljstvo in veselje.

Predstavitve krajevnih skupnosti na Aninih večerih namreč ne pomenijo le povezovanja med krajani, temveč nosijo tudi kulturno in spoznavno vlogo ter medgeneracijsko sodelovanje.

Nastopajoči so kulturni program Aninega večera na Prevorju zaključili s spominsko fotografijo.

Na petkovem kulturnem večeru se je predstavila OŠ Planina pri Sevnici in učenci, ki so imeli voditeljsko vlogo. Zaigral in zapel je Šolski bend, Slamjeki in MPZ Planina, pod dirigentsko paličico Mateja Romiha. Dr. Anton Polšak je pripovedoval o zanimivih zgodbah na Planini, Ivanka Uduč pa je prebirala svoje pesmi. Posebno mesto imajo na Planini gasilci, ki letos praznujejo 130. obletnico. Več o gasilskih dosežkih je poročal Riko Stopinšek.

S sliko Prevorja, ki jo je narisala domačinka Polona Kitak, se je na koncu predsednik KS Prevorje, Jožko Pacek gostom zahvalil za sodelovanje.

Marija Polenek iz KD Prevorje razlaga, da so z izvedbo tokratnega Aninega večera zelo zadovoljni in se že veselijo prihodnjega snidenja. Prihodnjič si želijo v goste povabiti Krajevno skupnost Dolga gora in upajo, da se bodo ti na povabilo odzvali.

Večer pa se s kulturnim programom še ni zaključil. Ob pogostitvi, za katero so poskrbeli krajani Žegra, ene od prevorkih vaških skupnoti, se je nadaljevalo prijetno druženje z živahnim klepetom in večglasnem petjem.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije z veselega kulturnega večera (Foto: KD Prevorje).