Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območno združenje odlikovalo veterane vojne za Slovenijo (foto)


Na zadnjo sredo v tem letu, tik za državnim praznikom, dnem samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. decembra, je v šmarskem kulturnem domu potekala svečana podelitev spominskih medalj. Te je podelilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah.

Župan, Matija Čakš in Anton Šturbej, predsednik OZVVS sta v imenu Občine Šmarje pri Jelšah in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah povabila častne dobitnike spominske medalje ob 30. obletnici samostojne in neodvisne Republike Slovenije na svečano podelitev spominskih medalj.

V Kulturnem domu se je na sredino popoldne družilo nekaj manj kot sto vojnih veteranov iz šmarske regije. Prejšnji teden so se srečali vojni veterani v Rogaški Slatini, na mejnem prehodu Dobovec in v Kozjem, kamor so bili povabljeni tudi tisti iz Bistrice ob Sotli in Podčetrtka.

Anton Šturbej, predsednik OZVVS razlaga, da je bila podelitev zaradi koronskih razmer zamaknjena za eno leto. Vsi posamezniki, ki imajo status vojnega veterana, pa v imenu prejšnje vlade prejemajo spominsko medaljo za svoje zasluge iz leta 1991.

Na prejem spominske medalje se je odzvalo mnogo šmarskih vojnih veteranov.

Šturbej je v svojem nagovoru izpostavil: »Danes sem počaščen, da se vam lahko zahvalim za sodelovanje v vojni za Slovenijo. Vi ste v preteklih 30 letih prispevali k nastanku in razvoju Republike Slovenije. Spominska medalja naj vas spominja na čas, ko ste bili vpoklicani v združenje moči za obrambo plebiscitarne odločitve, sklenjene 23. decembra 1991. Iskreno čestitam vam, prejemnikom spominske medalje. In ker smo na pragu novega leta, naj vas v 2023 povezujejo lepe misli, iskreno sodelovanje, enotnost in povezovanje, kot je bilo to v času odločanja o samostojni državi.«

Druženje se je s pogostitvijo in podelitvijo medalj do večernih ur nadaljevalo v spodnji dvorani Kulturnega doma.

Tisti, ki se podelitve niso udeležili, lahko spominsko medaljo naknadno prevzamejo na sedežu OZVVS Šmarje pri Jelšah, Aškerčev trg 24, ob sredah med 17. in 18. uro.

Več z dogodka v fotogaleriji.

N.O.