Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani po treh porazih ponovno okusili slast zmage


Sinoči je v Rogaški Slatini potekala prvoligaška košarkarska tekma. V goste so prispeli igralci LTH Castings iz Škofje Loke, ki so pred tekmo skupaj z Laščani tvorili zaključek prvenstvene razpredelnice.

Domača zasedba si je že v uvodni četrtini prisvojila deset točk naskoka z dobro obrambo in kalkuliranimi napadi (20:10). Že v prvi četrtini so škofjeloški košarkarji naredili številne osebne napake in Slatinčanom tako v roke podali kar nekaj prostih metov. Košarkarji zdraviliškega kluba so tako v drugo četrtino vkorakali z bistveno prednostjo.

Slatinski klub je to prednost v nadaljevanju igre še oplemenitil. Po še nekaj osebnih napakah nasprotnikov in številnimi uspešnimi napadi košarkarjev zdraviliškega mesta so drugo četrtino zaključili s prednostjo 13 točk (43:30).

Tretjo četrtino je Škofjeločan Rade Rodič otvoril z metom za 3 točke, kateremu je sledil še enak met Slatinčana Staša Sivke, oba pa sta padla v mrežico. V tretji četrtini se je zaostanek začeli topiti in gostje so se tik pred koncem tega dela igre približali na le dve točki zaostanka (64:62). Nalet gostov je s trojko prekinil Patrik Tabak.

Zaključno četrtino je Staš Sivka odprl s še enim zadetim metom za 3 točke, kateremu je sledil zaključek igre. Skozi celotno četrtino so Slatinčani ohranili vodstvo in tekmo zaključili z rezultatom 93:83.

Pri domačih je bil nerešljiva uganka za tekmece Urban Durnik, ki je dosegel 25 točk in za dvojni dvojček dodal še deset skokov. Staš Sivka je rezultatu prištel 15 točk, kapetan Jure Špan pa je 14 točkam dodal še 13 podaj in 6 skokov. Pri gostih je strelsko izstopal Siniša Bilić s 24 točkami.

Danes dopoldan si bo moč ogledati igro med Ilirijo in Podčetrtčani, ki bodo tokrat prišli kot gostje. V večernih urah pa bo potekala igra med Šentjurjem in Hopsi, ki bodo prišli v goste iz Polzele. Rogaško pa čaka naslednja tekma v petek, 9. decembra, ko se bodo pomerili proti košarkarjem Krke.

Rogaška : LTH Castings 93:83 (20:12, 23:18, 24:32, 26:21)

Rogaška: Durnik 25, Sivka 15, Špan 14, Tabak 11, Jean-Baptiste 8, Kraljević in Miličević po 7, Močnik 6

LTH Castings: Bilić 24, Grum 14, Kegler 11, Milašinović in Rodič po 7, Čibej, Frelih in Jugovic po 5, Ristić in Vršnik po 2


Lestvice pridobljene od Sofascore