Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Presenetljiv poraz Šentjurčanov v Laškem


Košarkarji Šentjurja so v 10. krogu državnega prvenstva gostovali v Treh lilijah. Slaba igra Šentjurčanov v drugem polčasu je odnesla vse možnosti za osvojitev dveh točk proti zadnjim Laščanom. 

Laško : Šentjur 86:64 (17:18) (21:24) (29:14) (19:8)

Strelci Laško: Smrekar 16, Bailey in Lorbek 12, Copot in Samojlović 10, Požin 9, Medved in Miljković 6, Urbanija 3, Tratar 2
Strelci Šentjur: Nemanič in Dunn-Martin 14, Livadić 13, Tomažič in Kellner 7, Craig 5, Držić 4

V prvem polčasu je kazalo, da imajo košarkarji Šentjurja tekmo pod nadzorom. Na odmor so namreč odšli s prednostjo, semafor v dvorani pa je prikazoval rezultat 38:42.

Prelomna je bila tretja četrtina, kjer so močno stopili na plin domačini iz Laškega. Varovanci Damjana Novakovića so bili povsem nemočni in so tretji del tekme izgubili za kar 15 točk. V zaključku tretje in na začetku zadnje četrtine je bil razigran Klemen Smrekar, ki je bil tudi najboljši strelec obračuna.

Tudi v zadnji četrtini se Šentjurčani očitno niso počutili razpoloženo v fazi napada. Dosegli so zgolj 8 točk, kar je bilo vsekakor premalo za upanje po osvojitvi točk. Košarkarji Šentjurja so tokrat klonili z visoko razliko, končni izid pa je znašal 86:64.

Damjan Novaković, trener Šentjurja je strnil misli po tekmi:

“Pred današnjo tekmo so bili Laščani na zadnjem mestu, kot najslabša ekipa, dejansko pa smo mi v tem trenutku v tej postavi najslabša ekipa. Tega sem se tudi zavedal in pričakoval, da bomo morda po čudežu zmagali. Brez Vujasinovića in Zupana imamo zelo kratko klop. V drugem polčasu smo se razpadli, izgubili glavo ter koncentracijo in zaslužena zmaga Laščanov.”

Šentjurski košarkarji kljub porazu ostajajo na tretjem mestu, naslednja preizkušnja pa jih čaka že v sredo, ko se bodo ponovno pomerili z Laščani. Tokrat v pokalnem tekmovanju in v domači dvorani, kjer bodo na povratni tekmi lovili zaostanek 6 točk.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, Foto: Košarkarski klub Šentjur/Facebook