Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predpraznično srečanje starejših občanov v Podčetrtku (foto)


V četrtek so se v športni dvorani v Podčetrtku že desetič srečali starejši občani Občine Podčetrtek, kamor jih ni povabil nihče drug, kot župan, Peter Misja. Za kulturni program povabljenih so poskrbeli osnovnošolci iz Podčetrtka, vrhunsko postrežbo pa je priskrbelo gostišče Banovina.

V četrtek dopoldne se je na povabilo župana na tradicionalno srečanje odzvalo skoraj 200 upokojencev oziroma starejših občanov iz celotne Občine Podčetrtek, ki so se družili do popoldanskih ur.

Za program so poskrbeli tretješolci Osnovne šole Podčetrtek, ki so za zbrane pripravili predstavo o Kekcu. K veselemu vzdušju v športni dvorani sta pripomogla harmonikarja Anja in Tian, prav tako učenca OŠ Podčetrtek.

Kaj se bo dogajalo v občini v prihajajočem letu

Iskrenih stiskov rok in tople besede ni župan Podčetrtka, Peter Misja, prikrajšal nikomur in v svojem nagovoru med drugim spregovoril o uspešnem letu izvedenih projektov v kraju, optimistično pa že zre v prihodnost. S polno paro bodo nadaljevali projekt obnove gradu Podčetrtek, februarja sledi prijava na razpis za pridobitev sredstev za izgradnjo Centra za promocijo podjetništva, ki bo zgrajen najkasneje v dveh letih, podroben prostorski načrt s povezovalno cesto za Turistično – rekreacijski center Vonarje je že sprejet, kmalu bo vsa dokumentacija za gradbeno dovoljenje urejena. V sodelovanju s Slovenskimi železnicami sledi v prihodnjih dveh letih ureditev treh železniških prehodov, v Podčetrtku, cesti v Vonarje in Sodni vasi, kjer je potrebno povezati pločnika. Sledi veliko gradenj, po otvoritvi novega Jagra februarja prihodnje leto, sledi rekonstrukcija starega Jagra, kjer bo urejenih 13 stanovanj. Blizu je tudi nakup Pirca, ki je danes le še žalostna podoba Podčetrtka.

Prepraznično srečanje starejših so popestrili najmlajši krajani.

V Občini Podčetrtek se tako veliko dogaja in se še bo, med čimer je tudi veliko manjših projektov. Zasluženo so osvojili že ogromno (zlatih) priznanj, so najlepši zdraviliški kraj, najbolj prodorna občina in še mnogo več.

Župan je ob koncu namenil praznično voščilo vsem zbranim in dejal: »Želim se vam zahvaliti za odlično sodelovanje skozi vsa leta. Delamo dobro, in vi ste vzor, da smo takšni, kot ste bili nekoč vi. Želim vam čudovit preostanek decembra, da ga preživite v družbi tistih, ki jih imate radi, seveda pa naj bo tudi novo leto predvsem zdravo in veselo.«

Vse dobro sta starejšim občanom zaželela tudi Veronika Kajba, predsednica Društva upokojencev Podčetrtek in Franc Vehovar, predsednik DU Pristava.

Za kosilo je poskrbelo gostišče Banovina z Virštanja, med dobro kapljico pa ni manjkalo niti županovega vina.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije letošnjega srečanja.

N.O.