Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznično dogajanje v Rogatcu se nadaljuje, tokrat še z otvoritvijo jaslic


Potem ko so prejšnjo soboto otvorili praznično dogajanje v Rogatcu, ni bilo to soboto nič drugače. Ta konec tedna je vzdušje v trgu Rogatec kipelo od prazničnega veselja, druženja domačinov in nastopajočih, tudi Božička.

Četrta adventna nedelja, zadnja pred božičem, prinaša ljubezen. Prav to se je ta konec tedna čutilo v trgu Rogatec, kjer se je družilo veliko število krajanov in občudovalo praznični Rogatec ter uživalo ob ponudbi hrane, pijače, domačih dobrot in rokodelskih izdelkih iz lesenih hišic.

Praznični program v Rogatcu se je tudi to soboto pričel ob 15. uri, ko je z ogrevanjem zimskega prizorišča začel Ansambel Naglas. Za kratek čas je Božiček jelene zamenjal s konji, saj je ob 16. uri sledil težko pričakovani prihod Božička s konjeniki, za kar je poskrbel KK Strmol. Ob 17. uri so zbrane veselili harmonikarji Simona Leskovška, ob 17.30 uri pa je zbrane pozdravila Dolores Pušaver. Ko pa je mrak in mraz dodobra padel na trg Rogatec, so za toplino v srcih poskrbeli z otvoritvijo razstave jaslic. Te je ustvaril domačin, mojster Alojz Grabrovec. Sledil je nastop ljudskih pevk in mešanega pevskega zbora KD Antona Stefanciosa Rogatec. Praznični program je povezovala Anamarija Tepeš.

Martin Mikolič, župan Občine Rogatec, se je v svojem nagovoru zahvalil predvsem tistim, ki soustvarjajo praznični Rogatec: »Veseli me, da nas trg Rogatec zopet združuje, letos že petič zapored v najlepšem času leta. Posebna zahvala gre prav likovnicam in likovnikom, predvsem Alojzu Grabrovcu, ki je prečudovite jaslice, ki jih bomo občudovali tukaj, ustvaril pred enim mesecem. Hvaležni smo vam (aplavz). Praznični dnevi v Rogatcu niso le na plečih umetnikov, ampak tudi vseh ostalih društev, ki delujete v našem Rogatcu. Hvala vam, da ste in še boste popestrili praznično dogajanje v kraju. Vsem njim in vam, dragi obiskovalci, želim lepe praznike, naj bodo napolnjeni z ljubeznijo, veseljem, novo leto 2023 pa naj vam prinese mnogo dobrega.«

Velike lesene jaslice so umetnina domačina, Alojza Grabrovca.

Ljubitelji adventnega časa so se lahko pogreli s kulinarično ponudbo stojnice AS Rogatec, kjer so poskrbeli za tople zimske napitke. Društvo mladih Rogatec je pripravljalo palačinke, Karel Gorjup je poskrbel za mesnine, hiška Vide Polajžar je zagotovila pekovske dobrote, Aronija Kovačec je priskrbela različne gastronomske izdelke iz zdravilne aronije, hiška Maruške Planko pa je nudila domač sir.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije s prazničnega Rogatca.

N.O.