Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 21. 12. 2022 (več prometnih nesreč, požar na avtu …)


PROMETNE NESREČE

12.12.2022 so bili obveščeni, da se je v Grličah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bilia udeležena dva osebna avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega vključevanja na glavno cesto. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je le materialna škoda. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

14.12.2022 so bili obveščeni, da se je v kraju Rakovec zgodila prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. V nesreči se udeleženi ni telesno poškodoval, na vozilu pa je nastala le materialna škoda. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

15.12.2022 so bili obveščeni, da se je v kraju Dekmanca zgodila prometna nesreča, v kateri je udeležen voznik tovornega avtomobila na katerem je bila naložena hlodovina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesreče zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega avtomobila in neizpravnosti priklopnega vozila. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta toliko časa, da je bila hlodovina odstranjena iz ceste. V nezgodi voznik ni bil telesno poškodovan, na tovornem vozilu je nastala materialna škoda. Zoper kršitelja je bil uveden hitri postopek.

16.12.2022 so bili obveščeni, da se je v Šmarju pri Jelšah zgodila prometna nesreča med dvema voziloma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v zadnji del pred seboj vozečega vozila. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog. Oba udeleženca bosta naknadno iskala zdravniško pomoč.

17.12.2022 so bili obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Pečica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nesreči udeležen sam voznik osebnega avtomobila. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, kateri je zapeljal iz ceste. Pri tem se ni telesno poškodoval. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

PREKORAČENA HITROST V NASELJU IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

13.12.2022 so policisti v kraju Pristava pri Mestinju opravljali kontrolo hitrosti, hitrost pa je v naselju omejena na 50 km/h. Pri kontroli je bila ugotovljena prekoračitev hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju vozil 69 km/h. Voznik je kazal znake alkoholiziranosti, zaradi česar je bil preizkušen tudi z elektronskim alkotestom kateri je pokazal 1.11 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog in odrejeno pridržanje. Zoper njega je bil uveden postopek pri sodišču v zvezi ugotovljene prekoračene dovoljene vrednosti alkohola.

13.12.2022 v večernem času se je pred policijsko postajo Šmarje pri Jelšah pripeljala voznica osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako pa je močno zaudarjala po alkoholu. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, katerega je odločno odklonila. Ker je kršiteljica vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja ji je bil osebni avtomobil zasežen in ker je bilo, glede na njene izjave pričakovati, da bo nadaljevala s kršitvijo ji je bilo odrejeno pridržanje. Zoper kršiteljico je bil uveden postopek pri sodišču za prekrške v Celju.

14.12.2022 so pri kontroli v cestnem prometu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan mu je bil plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

16.11.2022 so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na območju Bistrice ob Sotli. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil nekaj gotovine. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Z zbiranjem obvestil bodo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja in podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

POŽAR NA OSEBNEM AVTOMOBILU

17.12.2022 so bili obveščeni, da je prišlo do požara na osebnem avtomobilu v kraju Trebče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je požar nastal na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran pred garažo oz. gospodarskim poslopjem. Požar se je nato razširil tudi na ostrešje garaže. Požar so na kraju pogasili gasilci iz bližnjih gasilskih društev. Na vozilu in garaži je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode. V zvezi požara bo podano poročilo na ODT Celje.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v sedmih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

PRED NOVIM LETOM NA POLICIJI ŠE ENKRAT OPOZARJAJO NA UPORABO PIROTEHNIČNIH IZDELKOV

Ker še vedno opažajo, da se kljub omejitvam nepravilno uporabljajo pirotehnični izdelki občane še enkrat opozarjajo, da je uporaba dovoljena od 26.12. do vključno 01.01. Prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok je prepovedana, dovoljena je prodaja, posest in uporaba izdelkov ki predstavljajo zelo majhno nevarnost. Opozarjajo tudi, da uporaba izdelkov ni dovoljenja v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve, v šoli in okolici, v okolici domov za ostarele ter v okolici kjer se nahajajo živali.

Staršem svetujejo, da se naj o uporabi pirotehničnih izdelkov pogovorijo s svojimi otroci in jih tudi opozorijo na posledice nepremišljene uporabe teh izdelkov. Če že ne gre brez uporabe pirotehničnih izdelkov le-te kupujte pri pooblaščenih prodajalcih, saj so izdelki kupljeni na “črnem trgu” vprašljive kakovosti ter se lahko aktivirajo preden to želimo.