Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nič več kolon v Rogatcu in Dobovcu


Včeraj so notranji ministri Evropske unije v Bruslju potrdili vstop Hrvaške v schengensko območje. Z novim letom bo tako ukinjen nadzor na mejnih prehodih med Slovenijo in Hrvaško.

S tem bodo prenehali razlogi za gnečo, ki se je občasno pojavljala na območju mejhnih prehodov, v turističnih konicah pa so kolone ohromile glavno prometnico skozi Rogatec.

Po informacijah notranjega ministrstva se slovenska policija že vrsto let pripravlja na vstop Hrvaške v schengensko območje: »Pripravljeno ima strategijo, da bo zagotavljala nadzor na notranji meji v obliki izravnalnih ukrepov in zagotavljala varnost vsem prebivalkam in prebivalcem Slovenije.« Razprava o strategiji na vladi še ni bila do konca opravljena in bo sledila v naslednjih dneh. Glede kadrov, ki trenutno varujejo slovensko-hrvaško mejo, je ministrica Tatjana Bobnar še pojasnila, da ima policija pripravljen načrt. Določeno število policistov bo ostalo ali bo prerazporejeno na postaje za izravnalne ukrepe, določeno število, kar bo stvar presoje policije v naslednjih tednih in mesecih, pa bodo prerazporejeni na splošne policijske postaje.

Kaj se bo zgodilo s hrvaškimi policisti pa v satiričnem prispevku Reporterja Milana:

*na sliki skica vseh aktualnih mejnih prehodov s Hrvaško