Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hostel v Bistrici ob Sotli eno leto po odprtju privabil že mnogo turistov iz najrazličnejših držav


Minilo je že nekaj več kot eno leto ponovnega odprtja hostela Gabronka v Bistrici ob Sotli, ki ima sedaj zasebna upravljalca – Nino in Jožeta Gabron. V preteklem letu so v hostelu zabeležili že skoraj tisoč nočitev, velik delež turistov pa je tudi iz drugih držav.

Do konca oktobra je v hostlu z dvajsetimi sobami prespalo 515 turistov, kateri so ustvarili 987 prenočitev. Največ prenočitev je bilo v avgustu, okoli 43% vseh turistov pa je bilo tujcev. Večina je prihajala iz bližnjih držav, kot so Hrvaška, Srbija, Avstrija in druge. V hostlu pa že prav tako prenočili turisti iz veliko bolj oddaljenih držav. Nekatere izmed teg so Južna Koreja, Japonska ter Južnoafriška republika. Za boljšo prepoznavnost hostla pa se izvaja tudi oglaševanje tako v digitalni obliki kot tudi v fizični. Narejena je bila nova spletna stran, promocije pa so izvedene tudi preko socialnih omrežij. Izdelan je bil tudi letak v slovenskem in angleškem jeziku, ki je bil razdeljen po lokalnih gostilnah, barih in turistično informacijskih centrih.

Prejšnji teden je v hostlu prenočila mlada ekipa plesalcev iz Nemčije Abteilung Tanzsport der SG Sossenheim. Plesalci so sodelovali v Podčetrtku na svetovnem prvenstvu v jazzu ter baletu.