Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dvojno slavje: zmaga Podčetrtka in preobrat Šentjurja


Včeraj sta se v okviru prvoligaškega košarkarskega turnirja odvili dve tekmi. Na eni strani so šentjurski košarkarji v domači dvorani gostili Hopse iz Polzele, na drugi pa so se košarkarji Podčetrtka v goste odpravili h košarkarjem Ilirije. Obojni so slavili zmago, Šentjurčanom pa je poleg tega uspelo doseči še neverjeten preobrat.

Prvo tekmo dneva so odigrali termalci, v večernih urah pa je sledila še igra Šentjurja z dramatičnim izidom.

Podčetrtčani prvič letos slavili v gosteh

Termalci so v prvo četrtino vkorakali z borbenim duhom. Po številnih metih s skoka in polaganjih so si tik pred koncem prve četrtine priborili rezultat 10:18, a so se jim v zadnjih minutah nasprotniki približali s 16:18.

V naslednji, drugi četrtini, so si košarkarji Ilirije priigrali prednost (26:20). A Podčetrtčani se niso dali, saj so zahtevali minuto odmora in ob vrnitvi rezultat skoraj izenačili. To jim ni uspelo v celoti, saj se je druga četrtina zaključila s prednostjo štirih točk za nasprotnike.

Vendar jih to ni demoraliziralo, saj so samozavestno vkorakali v tretjo četrtino. S pomočjo dobre obrambe ter številnih metov iz skoka in prostih metov so Podčetrtčani tretjo četrtino zaključili s prednostjo petih točk (55:60).

Sledila je zadnja četrtina, katere izid bi lahko tehtnico nagnil v obe smeri. A košarkarji termalnega mesta so bili odločeni za zmago in tekmo zaključili z izidom 66:76.

V igri Podčetrtčanov je zablestel Nedžad Muratović, ki je svoji ekipi priigral bistvenih 26 točk in štel sedem skokov.

Ilirija : Terme Olimia Podčetrtek 66:76 (16:18, 20:14, 19:28, 11:16)

Ilirija: Klobučar 16, Daneu 15, Pajić 9, Orel 8, Kruzynski 6, Vončina 5, Kmetič 4, Arslanagić in Kures po 2

Terme Olimia Podčetrtek: Muratovič 26, Atanacković 14, Kosič 13, Švigelj 12, Škorjanc 7, Strnad in Tadić po 2

Šentjurčani po dramatični igri dobili tekmo

Košarkarji Šentjurja so v devetem krogu prve lige vknjižili svojo sedmo zmago. Gostje iz Polzele so že začeli izjemno borbeno, saj so od samega začetka metali in tudi zadevali trojke. Gostje so si priigrali kar sedem točk, medtem ko Šentjurčani še niso zadeli nobene. A tak rezultat ni trajal dolgo, domači košarkarji so zadeli kar nekaj točk, ampak jim prve četrtine vseeno ni uspelo dobiti, končala se je z rezultatom 14:22.

A nič še ni bilo izgubljeno. Po napeti drugi četrtini, v kateri sta si ekipi z rezultatom nekajkrat prišli blizu, se je prednost nasprotnikov zmanjšala. Šentjurčani so četrtino tako končali z rezultatom 43:49.

V tretji četrtini je nastopil neverjeten preobrat Šentjurčanov. S številnimi prostimi meti in meti s skoka so ta del igre zaključili s prednostjo treh točk (69:66).

Sledila je zadnja, odločilna četrtina. Domači košarkarji so bili odločeni, da bodo svojo prednost ohranili. Zadevali so koš za košem, in čeprav so se jim gostje z rezultatom že nevarno približali, so tokrat zmago proslavljali Šentjurčani.

V igri Šentjurčanov je blestel Tavian Mc Kael Dunn-Martin, ki je svojemu moštvu do zmage pomagal s 28 točkami in 13 asistencami. Bistvenih 18 točk je svoji ekipi priigral še Šentjurčan Rok Nemanič.

Šentjur : Hopsi 86:83 (14:22, 29:27, 26:17, 17:17)

Šentjur: Dunn-Martin 28, Nemanič 18, Tomažič 10, Craig in Zupan po 8, Držić 7, Reuf 4, Kellner 3

Hopsi: Pešak 21, Pelko in Vranjkovič po 18, Glavan 16, Goltnik 7, Grusovnik 2, Vasilić 1