Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božičkovanje 2022: Na zasneženo sobotno jutro šmarske otroke obiskal Božiček (foto)


Na zasneženo sobotno dopoldne se je pred šmarskim kulturnim domom odvilo Božičkovanje. Starejši so se lahko ob raznih stojnicah pogreli s kuhanim vinom in čajem, otroci pa so s plesom in petjem priklicali Božička, ki jim je razdelil simbolična darila, z vsakim pa se tudi fotografiral.

Dejavnosti so se začele z delavnicami za otroke, nato se je odvila še otroška predstava “Pod prazničnim dežnikom” v izvedbi gledališča KU-KUC, po predstavi pa so se otroci ter vsi ostali prisotni zbrali pred kulturnim domom, kjer so otroci s petjem in plesom priklicali Božička. S skupnimi močmi jim je uspelo priklicati dobrega moža, ta pa je s sabo prinesel celo vrečo bombonov. Vsi, ki so se želeli, so se lahko z Božičkom tudi fotografirali.

Za boljše vzdušje so poskrbele tudi mnoge stojnice lokalnih obrtnikov, ki so prodajali različne izdelke ter hrano in pijačo. Na voljo pa so bile tudi igre in nagrade za otroke. Dogodek je organiziral Zavod TŠM Šmarje pri Jelšah, direktor zavoda Gregor Krajnc pa nam je povedal: “Sodelujemo z mladinskim društvom Netek in društvom Legende, ki so pripravili tudi igre in nagrade za otroke, naš zavod pa je pripravil kakav, čaj in kuhančka, tako da se nekaj najde tako za otroke kot tudi za starše.”

Božičkovanje je bil sicer zadnji izmed mnogih večjih dogodkov v organizaciji zavoda TŠM to leto, naslednji izmed večjih dogodkov pa bo pustovanje, ki se bo odvilo konec februarja v naslednjem letu.

Vabljeni k ogledu fotografij iz dogodka:

D. K.