Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začenja se predčasno glasovanje za drugi krog predsedniških volitev. Kje oddati glas na Kozjanskem in Obsotelju?


V nedeljo se bodo po državi odprla volišča še za drugi krog predsedniških volitev, kjer se bosta za nov predsedniški mandat potegovala Anže Logar ter Nataša Pirc Musar. Ponovno bo svoj glas mogoče oddati tudi pravočasno. Kje se lahko v naših krajih udeležite predčasnega glasovanja, preverite v nadaljevanju.

Predčasno glasovanje bo tokrat potekalo od torka, 8. novembra do srede, 10. novembra od 7. do 19. ure. Sredi tedna bo tako po državi odprtih 96 predčasnih volišč. Občani občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje, Bistrica ob Sotli, Rogatec, Rogaška bodo lahko svoj glas predčasno oddali na volišču v Šmarju pri Jelšah in sicer v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah. Občani občin Dobje in Šentjur pa bodo lahko predčasno volili na volišču v Šentjurju in sicer v občinski stavbi.

Prijava za predčasno glasovanje ni potrebna, prav tako volivec s seboj na volišču ne potrebuje obvestila volivcu, pač pa zgolj osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto. Obvestilo volivcu je informativne narave in tudi pripomoček, da volilni odbor lahko hitreje poišče volivca v volilnem imeniku. Predčasno voliti izven okraja stalnega prebivališča ni mogoče.

V prvem krogu z največ glasovi Logar

V prvem krogu volitev je sicer slavil Anže Logar z 269.000 glasovi (33,95%), v drugi krog pa se je uvrstila še Nataša Pirc Musar, kateri so volivci namenili 234.361 glasov (26,88%). Za nov mandat predsednika so se potegovali še Milan Brglez, ki je dosegel 134.726 glasov (15,45%), Vladimir Prebilič je dosegel 92.456 glasov (10,60%), Sabina Senčar 51.767 glasov (5,94%), Janez Cigler Kralj 38.113 glasov (4,37%) ter Miha Kordiš 24.518 glasov (2,81%). Skupaj se je tako na volitve odpravilo 876.566 ljudi, kar predstavlja dobro polovico vseh volilnih upravičencev.