Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vinske kraljice opravile pokušino na Šentjurskem


Aktualna vinska kraljica Svete Helene, vinorodnega območja pri Gorici pri Slivnici, ki se razteza na hribu, ki si ga delita vasi Javorje in Bukovje, Monika Narat, je tik pred koncem prvega leta svojega mandata gostila dekleta, ki se lahko ponašajo s nazivom vinske kraljice iz drugih delov Slovenije.

V zadnjem letu so imele več druženj, v svojih vrstah pa so pozdravile tudi dva vinska kralja. Na njenem domačem srečanju dekleta najprej dobila na kavi, potem pa se podala v šentjursko Ipavčevo hišo, ki se ponaša tudi z vinoteko.

Obisk so nadaljevale na območju Gorice pri Slivnici, kjer je čedalje bolj izoblikovana turistična ponudba, vinsko pokušino pa so opravile v Gostišču Obrez v Žegru in pri vinogradniku Robiju Romihu s Turnega.

Ta konec tedna pa Monika, sicer 12. kraljica Svete Helene, svoje krone ne bo predala naslednici, saj bodo v nedeljo, 13. novembra, na 13. prireditvi Po sveti Heleni Martin na star način, razglasili Gormana 2022, ki ji bo delal družbo prihodnje leto.

V okviru prireditve gostiteljsko Društvo Sveta Helena v sodelovanju s številnimi akterji poskrbi za prikaz značilnosti kraja, navad, starih običajev, pridelkov, domačih dobrot in načina pridelave ter predelave tradicionalnih pridelkov tukajšnjih kmetov: vina, jabolčnika, žganja, sokov in drugih domačih dobrot.

*foto: FB vinske kraljice Monike Narat