Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vaja zbora – nova komedija v izvedbi kostrivniških gledališčnikov. Premierna predstava bo 26. 11. v Kulturnem centru Rogaška Slatina


Fotografija uspešnega muzikala Razbojnik Guzej

Kostrivniški gledališčniki polnijo dvorane že 32 let, na oder so postavili 36 celovečernih predstav, ki so doživele 85 ponovitev. Nazadnje je bil odmeven muzikal Razbojnik Guzej, po dvoletnem koronskem premoru pa se vračajo med svoje gledalce s komedijo Vaja zbora slovenskega avtorja Vinka Möderndorferja.

Premierna predstava bo v soboto, 26. 11. 2022, ob 18. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Tudi za to komedijo je med gledalci velik interes, saj bodo vstopnice v predprodaji kmalu pošle.

Iz vsebine komedije: V odročni vasi pravkar izvoljeni povzpetniški župan uresničuje eno izmed svojih predvolilnih obljub: slavo zbora in s tem občine bo ponesel v svet. A kaj, ko si pevci ne želijo svetovne slave. Vaje zbora so le razlog, da pridejo skupaj, čeprav vsakdo poje, predvsem pa misli po svoje. Profesionalnost trči ob amaterizem, umetnost ob šarlatanstvo, ljubezen ob zavist in preračunljivost … Bo mlademu pevovodji uspelo pred večne prepire postaviti ambiciozen repertoar? Ko se je za nameček spečal še z lahkoživo ženo napihnjenega vaškega mogotca? Ali pa ga bodo lokalni prepiri brezobzirno potegnili v svoje kolesje, v katerem bo pevski zbor postal bojišče spletk in vaških interesov?

Satirična gledališka predstava je duhovit sinonim za slovensko družbo in odlična komedija značajev.

 

Igrajo: Andrej But, Franc Kitak, Andrej Kidrič, Mirko Ogrizek, Nastja Škrabl, Marija Bah, Rezika Koražija, Katarina Dragovan, Marko Kampuš, Jože Koražija, Janez Gobec in Franc Firer; režija: Martin Druškovič.

 

Vstopnice so v predprodaji po 10 € v Kavarni MiaMia Rogaška Slatina in v Kulturno-prosvetnem društvu Kostrivnica. V prodaji bodo eno uro pred predstavo po 12 €.

 

Naročnik: KPD Kostrivnica