Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Umor v Tekačevem: pojavil se je sostorilec


Kdo je 7. marca 1997 v Tekačevem pri Rogaški Slatini ubil štiri ljudi, ni znano še četrtletje kasneje. Glavnemu osumljencu, Krisitjanu Kameniku sodijo že tretjič. Tožilstvo pa je zdaj prišlo z novim osumljencem, ki naj bi bil domnevni sostorilec osumljenega Kamenika.

Gre za 56-letnega hrvaškega državljana.

Kot poroča POP TV, so Hrvata policisti izsledili s pomočjo genetskega materiala na improvizirani maskirni kapi, ki so jo našli na kraju zločina.

Novo, tretje sojenje Kameniku za štirikratni umor se je sicer na celjskem okrožnem sodišču se je sicer začelo 15. novembra. Tudi tokrat je zavrnil krivdo za očitano kaznivo dejanje. Tožilec Gorazd Kacijančič pa je takrat napovedal, da bo do konca tedna vložil še eno kazensko ovadbo za osebo, ki je Kameniku pomagala pri umorih.

Kameniku so sicer za umor 73-letnega Štefana Poharca, njegovo 75-letno ženo Frančiško ter njuni podnajemnici, 36-letno Heleno Krušlin in njeno 17-letno hčer Viktorijo, prvič sodili leta 1997, decembra tri leta kasneje je bil obsojen na 20 let zapora. Sodba je bila razveljavljena, na ponovnem sojenju je bil oproščen, do tretjega sojenja leta 2007 pa ni prišlo, ker so Kamenika vmes zaradi preprodaje mamil najprej zaprli na Hrvaške, potem pa je bil na 8 let zapora obsojen še v Italiji, ker so v njegovem avtomobilu našli 8 kilogramov kokaina.

Po pogojnem izpustu iz zapora se je znova znašel na sodišču, a tokrat so izločeni glavni dokazi,ki so bili pridobljeni s hišno preiskavo, opravljeno leta 1997 pri Kristjanu Kameniku. Obramba je uspela dokazati, da je bila hišna preiskava nezakonita, torej so bili nezakonito pridobljeni tudi dokazi.

R. Č.