Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tretjič sojenje za umore v Tekačevem, soditi začeli tudi za primer dvojnega umora pri Šmarju


Včeraj se je na celjskem okrožnem sodišču začelo tretje sojenje Kristijanu Kameniku v zvezi s štirikratnim umorom v Tekačevem.

Dejanje datira v leto 1997, ko so bili na obrobju Rogaške Slatine ubiti Štefan in Frančiška Poharec ter njuni podnajemnici Helena in Viktorija Krušlin.

Leta 1999 je bila Kameniku prisojena 20-letna zaporna kazen, a je bila sodba razveljavljena. Na ponovljenem sojenju je bil potem oproščen. Pred 15 leti se tretje sojenje ni začelo, saj je bil Kamenik zaprt v tujini.

Po poročanju MMC RTV Slovenija je tožilec Gorazd Kacijančič napovedal, da bo vložil še eno kazensko ovadbo, in sicer za osebo, ki naj bi Kameniku pomagala pri umorih.

Kamenik tudi tokrat zanika krivdo.

Primer umora pomočnikov sodnega izvršitelja

Na celjskem okrajnem sodišču pa so prejšnji teden začeli sojenje Branku Krklecu, ki je februarja v Škofiji pri Šmarju pri Jelšah, ker ni želel, da bi mu zarubili osebno vozilo, najprej ustrelil pomočnika sodnega izvršitelja, potem pa še zapisnikarko.

Po poročanju Slovenskih novic mu za vsako od dejanj grozi vsaj 15 let zapora. Kazen bi lahko bila manjša zaradi zmanjšane prištevnosti zaradi alkohola. Na predobravnavnem naroku se Krklec ni zagovarjal, tokrat pa je dejanje obžaloval in se opravičil družinama umorjenih.