Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tim Nuč za las ob veliko zmago šova Exatlon


Na Kozjanskem se, kot kaže, rojevajo sami dobri športniki. Po lanskoletni zmagi Marjance Polutnik v Exatlonu, ki prihaja iz Občine Šentjur, se je v petek zvečer na malih zaslonih druge sezone šova odvil veliki finale že druge sezone priljubljenega Exatlona. Vanj so se prebili le štirje najmočnejši tekmovalci, Tim, Mare, Karolina in Lina. Tim Nuč, ki mu je zmaga za las ušla, prihaja prav iz naših koncev, natančneje s Planine pri Sevnici.

Resnično tekmovalno serijo Exatlon, kjer se med seboj pomerita dve ekipi fizično pripravljenih tekmovalcev, so snemali v Dominikanski republiki.

Tim Nuč šteje 27 let in prihaja iz Planine pri Sevnici. Je član akrobatskega dueta Flipping Art, s katerim sta z akrobatskim partnerjem Luko očarala na hrvaških Supertalentih. Dosegla sta najvišjo uvrstitev tujcev v finalu tega šova, leta 2020 pa skupaj nastopila med finalom Evropskega prvenstva v rokometu leta 2020.

Bivši študent Fakultete za šport v Ljubljani je že kot otrok rad premagoval ovire, ki jih je srečal v naravi. Za njim so leta treningov in podvigi, ki vzamejo dih, kar mu je prineslo širok gibalni spekter in izkušnje. V oddajo je vstopil prepričljivo in s ciljem, da bi denarno nagrado v primeru zmage vložil v spletne tečaje akrobatike Flipping Art. V šovu, ki je na male zaslone prišel 5. septembra, je velikokrat navdušil in bil za mnoge favorit.

Finalist druge sezone šova Exatlon, Tim Nuč. (Foto: Blaž Vatovec, SiolNET.)

A žal mu je zmaga za las ušla, premoč je moral priznati nasprotniku. Pokal zmagovalca in 50.000 evrov je prejel Marko Špiler – Mare. Sicer cimra in dobra prijatelja ter najmočnejša tekmovalca Exatlona sta odigrala izjemno čustveno in naporno tekmo. Tima Nuča je Mare premagal z dobljeno točko na štiri zmage na dveh poligonih.

Na družbenih omrežjih so Timu podporo in navijaški duh izkazali mnogi, zato je zanje kljub vsemu zmagovalec.