Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski košarkarji visoko zmagali: med strelci prvič domača igralca


Včeraj je v Športni dvorani Hruševec potekala tekma v sklopu prvoligaškega tekmovanja, in sicer med Šentjurjem in Škofjo Loko, domača ekipa pa je prišla do visoke zmage.

Košarkarji Šentjurja so odigrali sedmo letošnjo tekmo v Ligi NovaKBM, prišteli so si pa šesto zmago. Po bojeviti prvi četrtini, v kateri so vodili kar za 9 točk, so prednost brez težav ohranili do konca tekme. V domači dvorani so tako za 28 točk premagali LTH Castings iz Škofje Loke. Pri gostiteljih so tokrat na parket stopili vsi košarkarji, tudi najmlajši, ki so navdušili z svojim igranjem. Rok Nemanič je za Šentjur zadel največ košev – 15 v celi igri. Šentjurčani so trenutno na tretjem mestu lestvice, LTH Castings pa na predzadnjem.

Izpostaviti gre tudi dva mlada košarkarja, Šmarčana Nika Štancarja in Šentjurčana Miho Naprudnika. Nik je letos prvo sezono član Šentjurja, in je dosegel tudi svoj prvi koš v 1. SKL. Miha prav tako letos prvič igra v prvoligaškem tekmovanju, v katerem sinoči vpisal svoja prva dva koša.

Šentjur : LTH Castings 87:59 (28:19, 22:12, 13:11, 24:17)

Šentjur: Nemanič 15, Craig 13, Tomažič 12, Dunn-Martin 9, Zupan 8, Držić 7, Vujasinović 6, Kellner 5, Naprudnik, Reuf in Štancar po 4

LTH Castings: Grum 15, Hood Jr. 11, Cibej 9, Jugovic 6, Frelih in Milašinović po 5, Vrsnik 4, Bošnjak in Ristić po 2


Lestvice pridobljene od Sofascore

foto: FB / KK Šentjur