Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 11. 2022 (na koncertu udaril varnostnika, v coni 30 km/h vozil več kot 60 km/h …)


NA OBMOČJU OBČINE PODČETRTEK PRIJETIH 8 TUJCEV, KI SO NEDOVOLJENO VSTOPILI V RS

14.11.2022 in 15.11.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri varovanju državne meje na območju občine Podčetrtek prijeli skupno 4 državljanov Rusije, 1 državljana Iraka in 3 državljane Afganistana, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo s Hrvaško. Vsi so podali vloge za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilni dom.

PROMETNI NESREČI NA OBMOČJU OBČINE ŠMARJE PRI JELŠAH

15.11.2022 so bili obveščeni, da se je dne 14.11.2022 v Platinovcu zgodila prometna nezgoda. Ker je udeleženka iskala zdravniško pomoč so opravili ogled kraja in vozil ter zbrali obvestila od obeh udeleženk. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek zaradi nepravilnega srečevanja.

19.11.2022 so bili obveščeni da se je v kraju Pečica zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika tovornega avtomobila, ki je trčil pred njim vozeče vozilo. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

PREKORAČENA HITROST V NASELJU

16.11.2022 so policisti v kraju Lemberg pri Šmarju opravljali kontrolo hitrosti, hitrost pa je v naselju omejena na 30 km/h. Pri kontroli je bil izmerjen voznik osebnega avtomobila, kateri je v naselju vozil več kot 30 km/h več, kot je hitrost omejena. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega je bil uveden postopek pri sodišču za prekrške.

SPLETNA GOLJUFIJA

16.11.2022 je na PP občanka podala prijavo spletne goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka preko spleta prejela obvestilo, da ji bo vrnjen davek. Pri tem ji je bila ponujena spletna stran v katero je vnesle osebne podatke z TRR računom, davčno številko. Kmalu zatem ko je oddala svoje podatke je na M-denarnico prejela obvestilo o opravljenih dveh transakcij vsaka v znesku 250 evrov, ki so ji bili odvzeti iz TRR. Z dejanjem je tako skupno oškodovana za 500 evrov. Z zbiranjem obvestil bodo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja in zoper njega podali kazensko ovadbo na ODT Celje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

16.11.2022, 17.11.2022 in dne 20.11.2022 so pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vsem voznikom je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper vse tri kršitelje je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V navedenem obdobju so obravnavali še enega voznika, kateri je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola, na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan pa mu je bil plačilni nalog.

KRŠITEV JAVENGA REDA IN MIRU

19.11.2022 se je v večnamenski dvorani v Podčetrtku odvijal koncert ansambla Modrijani. V zgodnjih jutranjih urah je varnostnik obvestil OKC, da ima težave z občanom in prosi pomoč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da občani ni upošteval zakonitega ukaza varnostnika pri tem pa je le tega tudi udaril. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. R. / PP Šmarje