Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 27. 11. 2022 (več ilegalnih prestopov meja, vlom v stanovanjsko hišo …)


NA OBMOČJU OBČINE PODČETRTEK PRIJETIH 11 TUJCEV, KI SO NEDOVOLJENO VSTOPILI V DRŽAVO

21.11.2022 so policisti pri varovanju državne meje na območju občine Podčetrtek prijeli skupno osmih državljanov Rusije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo s Hrvaško. Kmalu za tem so na istem prehodnem mestu prijeli še skupino treh oseb, prav tako ruskih državljanov. Vsi so podali vloge za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilni dom.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

21.11. 2022 so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Zagorja pri Lesičnem. Ugotovljeno je bilo, da so storilci v popoldanskem času izkoristili odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomili v objekt, od koder so odtujili denar in zlatnino. Za storilci še poizvedujejo.

V ŠMARJU PRI JELŠAH PRIJETI TUCI, KI SO NEDVOLJENO VSTOPILI V DRŽAVO

22.11.2022 so bili obveščeni, da se na vlaku iz smeri Podčetrtka peljejo osebe, ki bil lahko ilegalno prestopile državno mejo. V Šmarju pri Jelšah so bile osebe kontrolirane, pri čemer je bilo ugotovljeno, da gre za 4 državljane Afganistana, ki so državno mejo na nedovoljen način prestopili na območju občine Podčetrtek. Vsi so podali vloge za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilni dom.

PORUŠITEV DELA STANOVANJSKE HIŠE

23.11.2022 so prejeli obvestilo s strani regijskega centra za obveščanje, da je na območju Sladke gore prišlo do porušitve dela hiše. Na kraj so že bili napoteni gasilci in reševalci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se porušil del starejše stanovanjske hiše, pri čemer se je ena oseba telesno poškodovala. Tuja krivda je bila izključena, v zadevi pa bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU PP ŠMARJE PRI JELŠAH

22.11.2022 so bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Zdole. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

23.11.2022 smo bili obveščeni, da je v kraju Grobelce padel voznik kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nezgode prišlo zaradi vožnje preblizu roba vozišča, zaradi česar je voznik kolesa z motorjem padel in se pri tem telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

24.11.2022 so v kraju Pristava pri Mestinju obravnavali prometno nezgodo z udeležbo enega voznika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z vozilom zdrsnil na pločnik ter trčil v steber ulične razsvetljave. Zaradi povzročitve prometne nezgode mu je bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

26.11.2022 so pri kontroli cestnega prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v štirih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. K./PP Šmarje