Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Prevorje izvedlo vajo v Dobju pri Lesičnem (foto)


Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Prevorje so na zadnji dan meseca požarne varnosti izvedli vajo na domačiji Potočnik v Dobju pri Lesičnem. Vaje se je udeležilo PGD Prevorje z dvema voziloma ter PGD Planina pri Sevnici s cisterno.

Vaja se je začela ob 15. uri. Zagorelo je v delavnici stanovanjske hiše. Ker lastnik ni mogel pogasiti požara, je poklical gasilce, ki so izvedli napad s peno. Z vodo so gasilci polivali tudi bližnje objekte. V primeru, da bi se požar razširil, bi aktivirali tudi druga prostovoljna gasilska društva.

Nagovor je po koncu vaje naredil tudi poveljnik gasilske zveze Šentjur, Martin Cmok, ki je zbrane pohvalil za dobro izvedeno vajo. Priložnost je izkoristil tudi za to, da je društvo pohvalil pri uspehu na olimpijadi in se jim še enkrat zahvalil za pomoč na Krasu. Zbrane sta nagovorila tudi poveljnik Boštjan Novak in vodja intervencije Franci Pacek. Zahvalili so se tudi Miranu Potočniku, da so lahko na domačiji izvedli vajo, saj se trudijo, da vsako leto izvedejo vajo v drugi krajevni skupnosti, tokrat je bilo po nekaj letih na vrsti ravno Dobje pri Lesičnem.

Utrinke z vaje si lahko ogledate v spodnji galeriji: