Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odlični oceni javnih stranišč v Rogaški Slatini in Šentjurju


Pred enim tednom so na prireditvi sklepni prireditvi Naj javno stranišče 2022, ki jo je gostil Ptuj razglasili rezultate letošnjega ocenjevanja javnih stranišč.

Občina Rogaška Slatina je z oceno dosegla 4,848 točke v kategoriji nemestnih občin zasedla 2. mesto. V Rogaški Slatini sta bili ocenjeni dve javni stranišči, in sicer na glavni avtobusni postaji in na mestni tržnici Rogaška Slatina.

Uporaba obeh javnih stranišč je brezplačna. Obiskovalci imajo na voljo moški in ženski del sanitarij, eno stranišče pa je na obeh lokacijah namenjeno invalidnim osebam. Dostop do javnih stranišč je označen na stavbah in z usmerjevalnimi tablami. Odpiralni čas stranišč na glavni avtobusni postaji je vse dni v tednu od 6. do 21. ure in na mestni tržnici od ponedeljka do sobote od 7. do 18. ure v času odprtja tržnice.

Občina Šentjur je bila uvrščena na 3. mesto 4,533, ocenjevalci pa so obiskali javno stranišče v PCT Tržnica.

Uporaba stranišča je brezplačna. Obiskovalci imajo na voljo sanitarje za moške in ženske, stranišča za invalidne osebe ni. Odpiralni čas je vsak dan od 7. do 22. ure. Dostop je označen na stavbi.

Akcijo za Naj javno stranišče pripravlja Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) 14. Leto zapored, ob svetovnem dnevu stranišča pa želijo povečati ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje.

Ob zaključku akcije je izšel bilten z vsemi podatki o ocenjenih javnih straniščih, obenem pa so na spletni strani akcije Naj javno stranišče dopolnili zemljevid – označili vsa ocenjena javna stranišča v letu 2022 ter ažurirali podatke v mobilni aplikaciji »Najbližji WC«, ki je na voljo za operacijska sistema Android in iOS. Glavni namen aplikacije je uporabniku najti najbližje odprto javno stranišče in ga do tja tudi voditi. Mobilna aplikacija je brezplačna.

V biltenu navajajo tudi občine, ki javnih stranišč še zmeraj nimajo in so jim za spodbudo pri gradnji podelili zidak. Z našega območja sta ga prejela Podčetrtek in Šmarje pri Jelšah.

*na sliki prizor s podelitve priznanj; foto: KVČB