Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novinarski nagradi tudi v naše kraje


Društvo novinarjev Slovenije je v petek podelilo letošnje stanovske nagrade Čuvaj.

Med petimi prejemniki nagrade za izstopajoče dosežke je tudi Šmarčanka Neža Prah Seničar z RTV Slovenija. Pohvalo porote za izstopajoči novinarski dosežek je prejelo uredništvo Informativnega programa Štajerskega vala iz Šentjurja.

Neža Prah Seničar je nagrado prejela skupaj s sodelavko Urško Henigman za projekt Slovar spolne vzgoje. Obrazložitev:

Mednarodna ekipa se je lotila video slovarja spolne vzgoje, s katerim so mladim predstavili 10 izrazov, ki se uporabljajo v povezavi s seksualnostjo v sodobni družbi. Mladim odpira prostor za iskrene pogovore o njihovih občutkih, čustvih, telesih. Zaradi sodelovanja več držav ima projekt tudi širšo dimenzijo, saj razkriva družbenokulturne razlike med državami in eno pomembno podobnost – da so iskreni pogovori o spolnosti in seksu v 21. stoletju še vedno tabu, seksualne in reproduktivne pravice pa še niso v polnosti zagotovljene in spoštovane.

Informativni program Štajerskega vala je pohvalo prejel za serijo oddaj Vpogled:

Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri, prostor pa odpira lokalnim akterjem, ki so v nacionalnih medijih spregledani. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto.

*foto: FB / Anja Deučman