Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Luka Bele sedmi na mednarodnem karate tekmovanju v Črni Gori


V vikendu od 4.11. do 6.11.2022 je v Črni gori v mestu Bar potekalo balkansko karate prvenstvo za kadete, juniorje in U21. Skupno je natopilo kar 944 tekmovalcev iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Kosovega, Albanije, Romunije, Črne Gore, Grčije, Severne Makedonije, Hrvaške in Slovenije.

Iz območja Kozjanskega in Obsotelja se je tega tekmovanja udeležil izkušeni Luka Bele v kategoriji kata juniorji. Po opravljeni prijavi in žrebu je z nastopom Luka pričel že v petek v zgodnjih jutranjih urah. Nedvomno je bil kot vedno izjemno motiviran za nastop na tako velikem tekmovanju. Po tehtnem in taktičnem premisleku je začel z odlično kato UNSU, katero je dobro izvedel, dobil visoke ocene in se uvrstil v naslednji krog tekmovanja.

Med osmimi najboljšimi karateisti v njegovi kategoriji se je pomeril s kato Gojushiho Sho. Ta izvedba je bila tehnično nekoliko slabša, kar ga je stalo uvrstitve med finaliste in boj za kolajno. Luka se je tako tako domov vrnil z nekoliko grenkim priokusom, saj je bil boj za kolajne tako blizu, pa vendarle predaleč za njegov tokratni nastop. To mu vsekakor ni vzelo volje do dela in treningov.

V Karate klubu Kozjansko in Obsotelje dodajajo, da je sedaj še močneje zagrizel in se že pripravlja za nastop na državnem prvenstvu, ki bo prihajajočo soboto. Upajo, da bo tokrat sreča na njegovi strani, vsekakor pa mu čestitajo za osvojeno odlično sedmo mesto na balkanskem prvenstvu.