Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Luka Bele osvojil zlato na mednarodnem turnirju


V soboto je v Ljubljani potekalo veliko mednarodno karate tekmovanje Ljubljana Open 2022. Udeležba je bilo izjemno velika, kar 781 tekmovalcev iz 12 držav in 120 različnih klubov. Iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje so se na to tekmo odzvali trije karateisti – Tilen Prah, Leon Sodin in Luka Bele.

Prvi je na tatami stopil že mnogo izkušen Luka, ki je nastopal v kategoriji kata kadeti. To je bila zanj izborna tekma za morebiten nastop na evropskem prvenstvu v letu 2023. Luka je dobro tempiral formo in tekmovalni ritem, saj mu je na tej tekmi ponovno uspelo premagati vse nasprotnike. S tem si je mladi karateist prisvojil zlato medaljo. Nastopil je tudi v kategoriji višje med mladinci, kjer pa ni osvojil vidnejše uvrstitve.

Naslednji je v katah nastopil Tilen z odločnim začetkom. Čakal ga je tudi boj v repasažu za tretje mesto, ki pa ga je za las s 3:2 izgubil in tako osvojil nesrečno peto mesto. Kljub porazu je mladenič naredil velik korak naprej v sami kvaliteti prikaza kate. V športnih borbah je nastopal tudi Leon Sodin v kategoriji ‘mlajši kadeti do 40 kg’, ki pa je po lastni napaki na žalost izgubil v začetni borbi. Čestitke gredo vsem trem karateistom.