Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kostrivniški gledališčniki navdušili s premiero komedije Vaja zbora. Ponovitev si v februarju lahko ogledate v Rogaški in Šmarju


Velika dvorana Kulturnega centra Rogaška Slatina je bila premajhna, da bi lahko sprejela vse obiskovalce, ki so si v soboto želeli ogledati premierno predstavo Vaja zbora slovenskega avtorja Vinka Möderndorferja.

Vstopnice so pošle že nekaj dni pred predstavo. Kostrivniške gledališčnike, ki polnijo dvorane že 32 let, so gledalci nagradili z bučnim aplavzom.

Vaja zbora je napisana v tradiciji Cankarjevih družbenih komedij. Avtor poudarja lokalpatriotizem, ambicije novoustanovljenih občin in novopečenih mogotcev, razgalja človeško sebičnost in prestižnost, spretno prepleta intimne in družbene odnose ter z duhovitimi aluzijami predstavlja tranzicijsko situacijo.

Gre za zgodbo o podeželskem pevskem zboru in zborovodji Petru. Ta propade, ker ne razume, da je za denar mogoče kupiti prav vse. Ko se zaplete še v razmerje s preračunljivo in lahkoživo pevko Helenco, ženo napihnjenega vaškega podjetnika, se težave kar vrstijo. V majhnem kraju njuna ljubezenska zveza seveda ne ostane skrita, lokalni prepiri ga brezobzirno potegnejo v svoje kolesje, pevski zbor pa  postane bojišče spletk in vaških interesov.

Satirična komična predstava v treh dejanjih je duhovit sinonim za slovensko družbo in odlična komedija značajev.

Komedijo je režiral in posodobil Martin Druškovič, vloge pa so suvereno odigrali: Andrej But, Franc Kitak, Andrej Kidrič, Mirko Ogrizek, Nastja Škrabl, Marija Bah, Rezika Koražija, Katarina Dragovan, Marko Kampuš, Jože Koražija, Janez Gobec in Franc Firer.

 

Ponovitvi komedije bosta:

25. februarja  v Kulturnem centru Rogaška Slatina in

26. februarja 2023 v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

 

Kako do vstopnic?

Vstopnice za predstavo v Kulturnem centru Rog. Slatina:
– predprodaja: 10 € KPD Kostrivnica (041 765 505; [email protected]) in Slatna KAFE (pri trgovini Tuš, Rog. Slatina);
– prodaja: 12 € eno uro pred predstavo.

Vstopnice za predstavo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah:
– predprodaja: 10 € KPD Kostrivnica (041 765 505; [email protected]) in Knjižnica Šmarje pri Jelšah;
– prodaja: 12 € eno uro pred predstavo.