Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Slovenije v boju za osvojitev Kozjanskega zmaja


V nedeljo, 27. novembra, je Karate klub Kozjansko in Obsotelje v večnamenskem centru Kozje organiziral tekmovanje, ki nosi naslov “KOZJANSKI ZMAJ OPEN 2022”. Tekmovanje je potekalo v Kozjem, znanem kot zibelka kozjanskega karateja. Udeležilo se ga je 18 klubov, skupaj pa je nastopilo skoraj 200 tekmovalcev v različnih disciplinah – borba na tarčo, katah in športnih borbah. Tribune so bile skozi celotno tekmovanje nabito polne, kjer so gledalci iz tribun navijali za svoje nastopajoče. 

Po uradnem pozdravu našega člana, lahko bi rekli že tradicionalnega napovedovalca karate tekmovanj – Pepija Kladuška, himni in pozdravu sodnikov, se je napet boj za kolajne končno pričel. Nastopilo je kar 18 članov domačega kluba: Andraž Lotrič, Filip Lotrič, Benjamin Herman, Denis Karić, Lara Karić, Miha Jurak, Luka Lončarič, Vanna Vilk Petanjek, Ela Droždan Volf, Izak Lipnik, Alex Gerečnik, Alina Gerečnik, Lili Križnik, Anže Križnik, Karin Kozole, Tilen Majer, Prah Tilen, Zara Kitak. Karateiste pa je odlično motivirala, vodila in usmerjala naša izkušena karateistka in tekmovalka Lara Sodin.

Poleg že izkušenih tekmovalcev se je predstavilo kar lepo število novih, obetavnih karateistov, ki pridno trenirajo in se pripravljajo, da se pridružijo svojim klubskim prijateljem in jim pomagajo pri zbiranju odličij na državni in mednarodni ravni. Ni jim manjkalo borbenosti, želje in znanja.

Na koncu tekmovanja so po seštevku osvojenih odličij najuspešnejši klubi dobili posebna priznanja – kristalne plakete Steklarne Rogaška Slatina. Največje število točk je osvojil karate klub Brežice, na drugo mesto so stopili karate klub Velenje, kristalno plaketo za tretjeuvrščeni klub pa je prejel karate klub Rudar Velenje.

Iskrene čestitke tistim, ki so na tej tekmi prebili tekmovalni led. Zahvala gre tudi bolj izkušenim, ki so kljub številnim obveznostim na večjih tekmovanjih, pripravam reprezentance in številnim treningom prijateljsko »držali štango« manj izkušenim klubskim kolegom, navijali zanje, jim svetovali, jih vodili in pomagali pri sami organizaciji tekmovanja. Posebne zahvale gredo tudi odličnemu povezovalcu Pepiju Kladušku, Jožu Preskarju, Andreji Kozmusu, družini Lotrič, družini Sodin, družini Karić Dušanić, družini Herman, Benu Lipniku in Sandiju Rajglu. Hvala pristane tudi upravljalcu Večnamenskega centra Kozje – Blažu Hartlu, ki vedno nesebično poskrbi za tehnično in organizacijsko podporo, da je prireditev lahko kvalitetnejša in boljša. Posebna zahvala tudi Ani in Lei Bele, ki sta poskrbeli za pripravo dvorane, postavitev tatamijev, rekvizitov, podelitvenega prostora in vsega potrebnega pred prireditvijo.

Hvala gre tudi občini Kozje, donatorjem, podjetju Rajmax d.o.o., Steklarna Rogaška d.o.o., Pekarni Sezam iz Rogaške Slatine, ki so poskrbeli za boljše počutje in kvalitetnejšo izvedbo prireditve. Iskrene čestitke nastopajočim in hvala vsem, ki so bili del organizacijskega tima in nam priskočili na pomoč pri izvedbi tekmovanja v Kozjem.