Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kakovostne vrečke za smeti

Se kdaj vprašate, kaj se zgodi s smetmi, ki jih vržemo v zabojnik? Ne samo, če smeti mečete v svoj lastni zabojnik, tudi če uporabljate skupnega je pomembno, kako odlagate odpadke. In pri tem ne mislimo samo pravilnega ločevanja in recikliranja, temveč tudi to, v kakšne vreče odlagate odpadke, preden gredo v zabojnik. Ker so odpadki ključni problem sodobne družbe, lahko skupaj z njihovim zmanjševanjem prispevate tudi tako, da izbirate okolju prijaznejše oblike, na primer kakovostne vrečke za smeti.

 

Ni vsaka vreča za smeti za v smeti

Čeprav je ločevanje odpadkov nekako že priraslo v naš vsakdan, pa problem še ni končan. Že res, da embalažo odvržemo v za to namenjen zabojnik, vendar če jo odvržemo skupaj z vrečko, ki ne sodi tja, otežujemo postopek reciklaže. Enako velja za biološke odpadke. Veliko več bomo naredili, če jih bomo stresli v smetnjak kot pa če jih bomo odvrgli skupaj s plastično vrečo. Velik pomen dajemo ločevanju, premalo pa temu, v čem zbiramo odpadke. Veliko vreč za smeti na trgu je še vedno izdelanih iz plastike, ki pa je še vedno ključni problem, kljub vsemu recikliranju.

Če si predstavljate – plastične vrečke za smeti skupaj z vsebino konča nekje na odlagališču, kjer jih vsak dan znova zasujejo z novimi in novimi. Ker so za razkrajanje potrebni vročina, vlaga in zrak, do tega prihaja zelo počasi, saj se mora najprej razgraditi plastična vrečka, šele nato se lahko začne razkrajati vsebina. Pa še ta plastika se ne razgradi, temveč se samo razkroji na vedno manjše delce, ki s pomočjo vode končajo kot mikrodelci v pitni vodi in hrani.

 

Rešitev so biorazgradljive vrečke za smeti

Ves ta postopek je veliko hitrejši in okolju prijaznejši, če uporabljate biorazgradljive vrečke za smeti. Biorazgradljiva vrečka za smeti so izdelane tako, da dopuščajo prehod zraka, da se razgradijo brez razkrajanja na mikro delce in da postopek ne traja več deset let. Čeprav so biorazgradljive vrečke dober korak k boljšemu planetu, pa morajo za to imeti tudi ustrezne pogoje. Še vedno lahko največ za planet storimo to, da pridelamo manj odpadkov.

Kako izbrati prave vrečke za odpadke?

Obstajajo različne vrste vreč za smeti. V prvi vrsti izberite takšne, ki ne povzročajo dodatnega

obremenjevanja okolja. Najboljše so takšne vrečke za odpadke, ki nimajo samo oznake »biorazgradljivo«, temveč tudi oznako »primerno za kompostiranje«. Pomembna je tudi debelina vreč. Tanjše kot so vreče, hitreje se razgradijo, čeprav to pomeni, da prenesejo manj bremena. Izbira manjših vreč za smeti pa je lahko tudi dobra, saj boste tako hitreje videli, koliko odpadkov pridelate. Široko ponudbo najrazličnejših vrečk za smeti, prenašanje in shranjevanje pa najdete pri Karandelfin na www.karandelfin.si.

 

 

 

 

Naročnik: Karandelfin