Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bolj ali manj znani ljudje, ki (ni)so uspeli priti v občinski svet


Na nedavnih lokalnih volitvah je na volitvah za občinske svetnike sodelovalo tudi nekaj bolj znanih posameznikov, ki so tako ali drugače zaznamovali lokalni politični ali širši prostor.

V Bistrici ob Sotli je kandidirala Sara Stadler, ki je bila pred šestimi leti vinska kraljica Slovenije. Kandidirala je tudi nekdanja podžupanja redna profesorica na ljubljanski Biotehniški fakuleteti, Metka Hudina. Obe nista prejeli dovolj glasov za izvolitev.

V Dobju sta za občinski svet kandidirala dva nekdanja županska kandidata mag. Natalija Plemenitaš Fuchcs in Karl Čadej. Prva je ohranila svetniški mandat, drugi pa ni bil izvoljen.

V Rogaški Slatini je na kot kandidat Nestrankarske liste Gibanje za Rogaško Slatino nastopil Franc Jager, a ni zbral dovolj glasov za občinski svet. Ustanovitelj trgovske verige je nedavno gostoval na Pop TV na oddaji Ena na ena, prav tako pa še ni dolgo, ko je izdal knjigo o svoji poti.

V Šentjurju je sta na listi kandidirala nekdanja župana in poslanca Jurij Malovrh, na listi SLS, in Štefan Tisel, na listi SDS, vendar oba neuspešno.

V Šmarju pri Jelšah je na listi Gibanja Svoboda za občinski svet nastopil nekdanji podžupan David Stupica, a ni bil izvoljen, saj so volivci preferenčne glasove namenili Stanislavu Šketu, županu v obdobju 2014-2018. Na listi SDS je bil med kandidati nekdanji minister dr. Vinko Gorenak, a ni prejel dovolj glasov.

Dva od omenjanih bosta po vsej verjetnosti uvrščena na letošnjo lestvico 50 najbolj vplivnih Kozjanskega in Obsotelja, ki jo bomo pripravili ob prelomu leta.

Oglejte si lestvico za leto 2021