Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Grobelnem župani z nogometno tekmo slavnostno otvorili prenovljen športni park


Pretekli konec tedna se je odvila slovesnost ob koncu prenove športnega igrišča na Grobelnem. Projekt, ki se je začel v aprilu, je vreden 115.000 evrov, igrišče pa so s tekmo otvorili župani okoliških občin, ki so se pomerili z domačini.

Projekt prenove zelo dotrajanega igrišča se je začel proti koncu aprila. Najprej je bilo potrebno odstraniti vse stare ograje, gole ter koše za igranje košarke. Dela so se nadaljevala z ureditvijo nove drenaže ter dvoslojne asfaltne podlage, na igrišča pa so bili postavljeni tudi novi goli, mreže, koši in ostali športni pripomočki. Dela se bodo nadaljevala še z igriščem za odbojko, okoli katerega se bo uredila ograja in mreža, preobrazbo pa bo doživelo tudi balinarsko igrišče.

Prenova do te faze je stala okoli 115.000 evrov, ker pa je igrišče na meji občin Šentjur in Šmarje pri Jelšah, je Krajevni skupnosti Grobelno uspelo pridobiti sredstva od obeh občin. Tako sta ti prispevali vsaka po okoli 40 %, preostalih 20 % pa krajevna skupnost. Ogromno pa je bilo postorjenega tudi v okviru prostovoljnega dela. Za košnjo, pranje površin ter druga dela so poskrbeli prostovoljci iz Mladinskega društva Grobelno, Kulturnega društva Grobelno, Športnega društva Grobelno, Balinarskega društva ter drugi posamezniki.

Pri pranju igrišča so pomagali tudi gasilci.
Otvoritveno tekmo odigrala ekipa županov okoliških občin

Na otvoritvi so na novem igrišču tekmo odigrali tudi župani okoliških občin. Ekipo je sestavljal župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, župan občine Podčetrtek Peter Misja, župan občine Štore Miran Jurkošek ter župan občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar. Igrali so proti ekipi krajanov iz Grobelnega ter Stopč, na koncu pa so z rezultatom 4:3 zmagali župani.

Predsednik Krajevne skupnosti Grobelno Roman Hriberšek je ob otvoritvi prenovljenega športnega parka izrazil veselje, da se je dogodka udeležilo toliko ljudi ter da jih je pozdravila tudi košarkarska ekipa iz Šentjurja. Prav tako je izrazil upanje, da bodo otroci in tudi odrasli igrišče z veseljem uporabljali še mnoga leta. V KS Grobelno si sicer prizadevajo izvesti še druge projekte. Med temi so nadaljevanje aktivnosti za izgradnjo pločnika in kolesarske steze Grobelno – Stopče, obnove in gradnje nekategoriziranih cest in javnih poti v sodelovanju z uporabniki ceste, izvedba kanalizacije za celotno Grobelno, izgradnja javnega vodovoda na Vrhu nad Grobelnim, izvedba zabavnih iger med vasmi na igrišču na Grobelnem ter povečati aktivnosti v okviru društev ter drugo.

Vabljeni k ogledu fotografij prenove igrišča:

Foto: FB / Roman Hribersek

D. K.