Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V 4. kolu lige Nova KBM sta Podčetrtek in Rogaška prišla do svoje druge zmage


KK Hopsi Polzela : KK Rogaška 83 : 87

(26:19 23:20 18:20 11:19 5:9)

Rogaški je na tujih tleh uspelo priti še do druge zmage tokratne sezone lige Nova KBM. V izjemno napeti tekmi je zaradi izenačenosti ekip prišlo tudi do podaljška. Vse do začetka zadnje četrtine igre se je zmaga nasmihala Polzelčanom, saj so skozi večino igre vzdrževali več kot deset točk prednosti, vendar pa so Slatinčani v zadnji četrtini skokovito zmanjšali prednost ter prišli do izenačenja. V zadnjih minutah igre sta si ekipi nenehno izmenjavali vodstvo, kar je povedlo v podaljšek, v katerem so Slatinčani pridobili devet točk ter s tem postali zmagovalci.

Polzela: Vranjkovič 23, Glavan 13, Pelko 12, Pešak 10, Borišek 8, Besedić 7, Grušovnik in Vasilić po 4 ter Steblovnik 2

Rogaška: Špan 22, Miličević in Durnik po 13, Riley in Tabak po 12, Jean-Baptiste 10, Močnik in Sivka po 2 ter Kraljević 1

 

KK Terme Olimia Podčetrtek: KK LTH Castings 89 : 76

(25:16 22:17 24:30 18:13)

Tudi Podčetrtčani so ta vikend prišli do druge zmage tokratne sezone lige. Igralci Podčetrtka so v tekmi, ki so jo igrali na domačih tleh, že takoj na začetku povedli ter si priigrali sorazmeroma varnih dobrih deset točk prednosti. To prednost pa so skozi igro samo še povečali, v preostalem času pa ni prišlo do večjih preobratov. Tako so si Podčetrtčani pred domačini priigrali še drugo zmago v tokratni sezoni lige.

Po koncu tekme je Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka, povedal: “Dobra zmaga proti Škofji Loki. Pričakovali smo trdoživega nasprotnika, opozarjali smo, da so dobro uigrana ekipa, da se borijo do konca in da gredo na skok. Mi smo igrali brez poškodovanega Sima Atanackovića, ampak si lahko privoščimo rotacijo in imamo igralce, ki so ga danes nadomestili. Liga je zelo težka, vsak lahko vsakega premaga. To so pomembne zmage in sem vesel.”

Podčetrtek: Tadić 18, Struger 17, Čebular 16, Turner 15, Muratović 13, Strnad 8 ter Švigelj 2

LTH Castings: Bilić 30, Milašinović 14, Čibej 10, Ristić 7, Lamar Hood 6, Frelih 4, Jugovic in Vršnik po 2 ter Grum 1

Foto: FB / Košarkarski klub Podčetrtek