Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi drugi stolp na gradu Podčetrtek z obnovljeno streho (foto)


Sredi poletja je postalo znano, da je Občina Podčetrtek za 2,5 milijonski projekt Doživetja grajskega razgleda – grad Podčetrtek, prejela 1,6 milijona evrov sofinanciranja iz Javnega razpisa za sofinanciranje projektov trajnostne obnove in oživljanja kulturnih spomenikov v lasti občin ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem.

V sklopu energetske, programske in statične obnova gradu so te dni zaključili z obnovo strehe na desnem grajskem stolpu (gledajoč iz samega kraja).

Nekaj fotografij zaključnih del je na svojem FB profilu objavil župan Peter Misja, ki bo na funkciji zagotovo ostal tudi po lokalnih volitvah 20. novembra, saj nima protikandidata.

“S tem seveda obnova gradu še ne bo končana, bo pa v roku leta ali dveh normalno zaživel,” je glede izvedbe večmilijonskega projekta za Kozjansko.info ob nedavni ponovni napovedi kandidature povedal Misja.  Energetska, programska instatična prenova vključuje obnovo dela gradu, ki v naravi predstavlja bivšo konjušnico, vključno z obnovo fasade in stavbnega pohištva ter predpriprava statične sanacije na obodnih zidovih.