Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spremenjen prometni režim ob dnevu spomina na mrtve na mestnem pokopališču Šentjur

Spoštovane občanke in občani ter obiskovalci, v naslednjih dneh pred in na dan mrtvih, 1. novembra, se bomo množično odpravili do grobov naših prednikov. Želimo vas opozoriti na poseben prometni režim, ki bo veljal v teh dneh ter na dobrodelno akcijo Manj sveč za manj grobov, ki je letos namenjena zbiranju prispevkov za Gasilsko zvezo Šentjur ter seveda v dobrobit našega okolja.

Na mestno pokopališče v Šentjurju se boste letos lahko pripeljali po obnovljeni in na novo asfaltirani cesti, prav tako parkirali na prenovljenem asfaltiranem parkirišču. Občina je namreč pristopila k obsežni prenovi celotne infrastrukture, ki je razdeljena v tri faze ter vredna preko 1,42 milijona evrov. Projekt je bil razdeljen na tri faze, od kateri sta prva in druga že zaključeni in sicer:

  1. faza: ureditev obstoječega parkirišča, ureditev novega parkirišča za pokopališko vežico velikosti 49 PM in servisnega platoja za potrebe upravljalca pokopališča, s pripadajočimi deponijskimi prostori, ureditev cca 200 m krajevne ceste  ki vodi do pokopališča in ob pokopališki vežici.
  2. faza: dokončanje ureditve ceste , od vznožja pokopališke vežice do križišča z javno potjo, v dolžini cca 230 m.

V naslednjem letu nas čaka še 2. faza, ki zajema  ureditev servisne poti od parkirišča mimo pokopališke vežice do kapelice (vežice) na starem delu pokopališča, uredi se pot za pešce pod parkiriščem na južni strani, prostor za raztros pepela na novem delu pokopališča in postavitev stene za žarne grobove (niše), ki bo zgrajena na lokaciji obstoječega komunalnega otoka.

Za čim bolj tekoč promet proti pokopališču pa velja 1. novembra poseben prometni režim:

Začasna preureditev prometa dne 1. 11. 2022 – na Dan spomina na mrtve, v času od 7:00 do 17:00 ure, zaradi povečanega prometa na cestah, ki vodijo do Mestnega pokopališča Šentjur.

  • enosmeren promet po lokalni cesti odsek LC 396211 Šentjur – Primož, na odseku od Ipavčevega kulturnega centra Šentjur do Mestnega pokopališča,
  • enosmeren promet po lokalni zbirni cesti  Zgornji trg – Pod Vrbco – pokopališče – Botričnica na relaciji od pokopališča do križišča z lokalno zbirno cesto Pod Vrbco: Botričnica – Mestno pokopališče, obvozna cesta – Pod Vrbco, mimo Doma ostarelih po lokalni cesti LC 396330 do Ipavčevega kulturnega centra Šentjur in na RC I. 234
  • enosmeren promet po javni poti, odsek Pod Rebrami, od regionalne ceste  do križišča z lokalno cesto.

SKICO PROMETNEGA REŽIMA NAJDETE SPODAJ!

‘Manj sveč za manj grobov’

Obenem bi vas želeli opozoriti na letošnjo akcijo MANJ SVEČ ZA MANJ GROBOV Dobrodelnega društva Fundacije Svečka.

Letos bodo zbrana sredstva namenili za nakup dodatne opreme gasilcev za gašenje požarov v naravi, ki bodo, kot kaže, vse pogostejši.

»Požar v Resevni in štiri dni gašenja primorske potrjujejo potrebo po tej opremi«, pravi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej.

Prepričani smo, da nam bo skupaj uspelo uresničiti zastavljeni cilj. Bodite zraven.

Prostovoljci akcije in prostovoljci iz PGD Šentjur, PGD Dramlje, PGD Prevorje ter PGD Slivnica vam bodo še podrobneje razložili namen akcije, zato bodo na stojnici  PRED POKOPALIŠČEM V ŠENTJURJU OD PETKA, 28. OKTOBRA, DO TORKA, 1. NOVEMBRA, DOPOLDAN.

V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja ali spominski kamenček, ki ju lahko pustite na grobu.

 Čestitamo vam ob prihajajočem državnem prazniku – Dnevu reformacije in vam želimo mirne praznike.


naročnik objave: Občina Šentjur