Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minili dve desetletji, odkar so prvič odprli vrata osrednje dvorane Kulturnega centra Rogaška Slatina (foto, video)


Včeraj je minilo natančno dvajset let, odkar so v Rogaški Slatini prvič odprli vrata v veliko in moderno, osrednjo dvorano Kulturnega centra v Rogaški Slatini. V vseh teh letih se je v njej odvilo na stotine prireditev – koncertov, proslav, filmov, gledaliških predstav, otroških festivalov in dogodkov s področja turizma. Na prireditvi ob tem jubileju so nastopila mnoga kulturna društva, ki so ustvarila nekakšen mozaik ustvarjalnosti v občini.

In ker je tokrat praznovala osrednja dvorana slatinskega kulturnega centra, se je, kot se spodobi, ob tej obletnici odvila bogata kulturna prireditev. Program sta povezovala Martina Kidrič in Gal Jagodič, gimnazijca ŠCRS-ja. Na dvourni prireditvi so ljubitelje kulture veselile Fanfare iz Glasbene šole Rogaška Slatina, Združeni pevski zbor, ki je del Oratorija Blaženega Antona M. Slomška, Ženski pevski zbor Rosana, Mešani PZ Kostrivnica, Godba na pihala Steklarna Rogaška, Cerkveno pevsko društvo Sv. Križ, Folklorna skupina Minerali, Ljudski pevci Planinski prijatelji, Moški PZ Rogaška, KD Vitis, Erna Ferjanič iz Literarnega društva Sončnica, Hugo Ferjanič na klavirju, iz glasbene šole Rogaška Slatina, Komorni zbor Cantabille, KPD Kostrivnica so izvedli gledališko predstavo, ob zaključku pa je zopet zaigrala Godba na pihala Steklarna Rogaška.

Prisotne je nagovoril Dino Markovinovič, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina: »Pretekli dve leti je bila negotovost stalnica v našem Kulturnem centru. Letošnji vpis v gledališki, odrasli in otroški abonma dokazuje, da smo vsi pogrešali kulturno dejavnost. Samo deset subjektov nas je združenih tukaj, pod eno streho in skupaj ustvarjamo posebno kulturno atmosfero. 20 let je že veliko časa in ko vstopim v dvorano vsak dan, vidim, da je še ni načel zob časa. Pomembno je to, da da dimenzija dvorane ustvarjajo ljudje, ki pridejo, povezujejo in ustvarjajo. Dajejo tisto, česar virtualnost ne more nadomestiti. Zahvaljujem se Občini Rogaška Slatina za vso podporo, bivšemu vodstvu v takratnem Zavodu za kulturo, vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi današnjega programa in vsem zaposlenim. Na nas je, da kulturno okolje, ki smo ga skozi vsa ta leta ustvarili, kujemo dalje in razvijamo nove ideje.«

Z nagovorom je prisotne pozdravil tudi župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ki je poudaril, da ga veseli, kako se je kulturna dejavnost skozi leta med krajani širila, v občini pa so zato skozi čas dobili vedno več kulturnih društev.

Po zaključku prireditve je za ljubitelje kulture in vse nastopajoče sledila pogostitev v avli, za kar je poskrbelo Društvo za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev, društvo GAJA.

Za organizacijo proslave ob 20. obletnici osrednje dvorane KC Rogaška Slatina je prispevala Polonca Golob Kovačič iz Občine Rogaška Slatina, Leonida Došler iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti OI Rogaška Slatina, Dino Markovinovič, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tehnično ekipo sta zastopala Franček Hajnšek in Tomaž Medved, format proslave pa je bil v rokah Nani Poljanec.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije in videoposnetka z dogodka.

N.O.