Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gimnazijci s Šolskega centra Celje zbrali za nakup 37 koz za družine v Afriki


Na Gimnaziji Lava so se v prejšnjem tednu pridružili dobrodelnemu projektu ‘Kupim kozo’, s katerim so zbirali denar za nakup koze družinam v Ruandi in Burundiju. V tednu dni so zbrali za kar 37 koz.

V torek je na Gimnaziji Lava potekal sklepni dogodek dobrodelnega projekta Kupim kozo, ki so ga na Šolskem centru Celje organizirali pretekli teden, z njim pa so zbirali denar za družine v Ruandi in Burundiju. Z zbranim denarjem si bo lahko kar 37 afriških družin kupilo kozo. Gostja dogodka je bila Jana Lampe iz Slovenske karitas, ki je dijakom predstavila razmere v najrevnejših afriških državah. Na dogodku so ji gimnazijci z Lave tudi izročili zbran denar.

Zakaj koza?

Afriškim družinam koze v prvi vrsti koristijo za gnojenje zemlje in s tem lahko pridelajo več zelenjave. Koze dajejo tudi mleko, meso, prirast kozic pa po nekem obdobju lahko prodajo na trgu in s tem nekaj zaslužijo za potrebe družine. S tem bodo imeli trajno več hrane in družinski člani ne bodo lačni. Otrokom lahko z denarjem, ki ga zaslužijo od prodaje prirasta koz, plačajo tudi šolnino ali pa kupijo kaj drugega za potrebe družine, popravijo hišo…