Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znani dobitniki letošnjih priznanj Občine Podčetrtek


Občinski svet Občine Podčetrtek je na zadnji redni seji potrdil dobitnike priznanj Občine Podčetrtek za leto 2022. Letos bodo podelili plaketo občine, posthumno priznanje občine in denarno nagrado. Za podelitev naziva častnega občana letos ni prispel noben predlog.

Plaketo občine bo župan Podčetrtka Peter Misja na letošnji osrednji prireditvi ob prazniku občine, ki ga v Podčetrtku obeležujejo 9. septembra, podelil Gojku Lončariču iz Pristave pri Mestinju. Priznanje si je prislužil za aktivno sodelovanje in svetovanje pri različnih projektih, ki vplivajo na razvoj Občine Podčetrtek. Predlagatelji priznanja je bila skupina občanov z županom Podčetrtka in občinsko upravo.

Občina Podčetrtek bo s posthumnim priznanjem prav tako počastila Mirana Kovača iz Pristave pri Mestinju. Priznanje prejme za uspešno opravljanje samostojne dejavnosti in nesebično pomoč sokrajanom ter društvom. Predlagatelji posthumnega priznanja so Kultumo društvo Pristava pri Mestinju, Krajevna skupnost Pristava pri Mestinju, Planinsko društvo Pristava, Prostovoljno gasilsko društvo Pristava pri Mestinju, Športno društvo Pristava pri Mestinju, Turistično društvo Pristava pri Mestinju, Župnijski urad Sv. Ema in Lista za KS Pristava.

Podeljena bo tudi denarna nagrada, ki jo letos prejme Kulturno umetniško društvo »Emine« Podčetrtek, in sicer za uspešno delo na področju kulturnega delovanja in promocije Občine Podčetrtek. Predlagatelj je bila skupina občlanov.

Na slavnostni seji ib prazniku občine Podčetrtek bo podeljeno tudi posebno županovo priznanje. Tega bo prejel Vasja Čretnik, direktor prodaje in marketinga v Termah Olimia, za dolgoletno uspešno delo v turizmu.

foto: STO